Kom og mød internationale eksperter i 3D-betonprint

Den 29. november drysser der internationalt stjernebetonstøv over Danmark, når en række internationale eksperter i 3D-betonprint deler ud af deres erfaringer på stor konference på Teknologisk Institut. 

Forestil dig, at det i fremtiden bliver muligt blot at trykke på ”printknappen” for herefter at få printet et helt hus i beton. Ideen er spændende og de mange igangsatte initiativer i hele verden, hvor der udvikles metoder til 3D-betonprint til byggebranchen, vidner om den store internationale interesse i teknologien.

Indlæg fra førende eksperter

Den 29. november sætter InnoBYG og Teknologisk Institut fokus på den seneste udvikling inden for 3D-printet beton til byggebranchen, når aktørerne inviterer til konference med indlæg fra førende eksperter fra både Holland, Schweitz, Frankrig og Danmark. Dagen byder både på nyt om de seneste projekter, samt debat om, hvordan vi kan anvende den nye teknologi i fremtidens byggeri.

Thomas Juul Andersen er faglig leder på Teknologisk Institut og har arbejdet med udvikling af 3D-betonprint igennem flere år. Han glæder sig til konferencen og er stolt over at kunne præsentere et stjernespækket program.

”At Danmark kan tiltrække internationale eksperter til at dele deres erfaringer på konferencen er en stor anerkendelse af, at Danmark for alvor er sat på landkortet indenfor 3D-betonprint. Dette er blandt andet også eksemplificeret gennem opførelse af Europas første 3D-printede bygning ”The BOD”, som er opført i Københavns Nordhavn af den danske virksomhed COBOD International”, siger Thomas Juul Andersen.

Teknologien er i rivende udvikling

Selvom teknologien har stort fokus i hele verden, så er der stor forskel på, hvor kræfterne bruges i forhold til at udvikle teknologien.

”I Kina er der allerede flere eksempler på 3D-printede betonhuse. Her synes det primære fokus at være rettet mod at skabe produktivitetsforbedringer i byggeriet. I Europa er der ikke bygget så meget endnu – men til gengæld synes initiativerne her at være rettet mod også at udforske den nye teknologis arkitektoniske muligheder. Og netop denne afsondring kan vise sig at være rigtig vigtig, hvis 3D-betonprint skal finde sin relevans i fremtidens byggeri”, forklarer Thomas Juul Andersen.

Perspektiver og udfordringer

Selvom der er spændende perspektiver for byggebranchen ved at indføre 3D-betonprint, er der stadig nogle udfordringer, som kræver en indsats, før teknologien for alvor kan implementeres. Udover at der fortsat mangler robuste og fleksible løsninger på at integrere armering i printprocessen, arbejdes der også fortsat på at have bedre kontrol over selve betonen i printprocessen.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

Fakta

Konferencen udspringer blandt andet af projektet ”3D-printet byggeri”, som er støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under  Uddannelses- og Forskningsministeriet. I projektet har Teknologisk Institut gennem knapt 3 år tilvejebragt nye teknologier inden for 3D-betonprint. Et stort fokus i projektet har været at undersøge de arkitektoniske muligheder ved at anvende 3D-betonprint som fabrikationsmetode