InnoBooster førte til hurtig udvikling af spændende produkt

DBI hjalp glasvægsproducenten SKANDI-BO med at søge InnoBooster-midler. Dermed fik SKANDI-BO økonomisk støtte til hurtigt at teste et helt nyt glaselement til skibs- og offshore-brug. Produktet er nu klart til markedet, og interessen er stor.

Glas er et populært materiale i disse år. Arkitekter vil rigtig gerne anvende glas, da det giver transparens og et let udtryk. Det udtryk risikerer man imidlertid at sætte over styr, hvis der er behov for mange profiler i glasset, som ofte også er ret brede.

– Man ønsker så få profiler og så meget glas som muligt. Derfor udviklede vi et helglassystem med en dør i, der kan monteres direkte i glasvæggen, uden at karmprofilen føres til skørt eller loft – og som er brandtestet til 60 minutter, siger direktør hos SKANDI-BO, Lars Birk Biller og tilføjer:

– Løsningen er ret banebrydende, da det alene er glasset og dørkarmens fastgørelse til glasset, der fastholder branddøren. Det giver et let og enkelt udtryk, som man ellers kun finder i glasvægge, der ikke er brandklassificeret. Det enkle design understøttes af den integrerede dørlukker, der er skjult i profilerne.

Nyskabende løsning

SKANDI-BO har testet hos DBI i mange år. Her blev virksomheden gjort opmærksom på, at InnoBoosterstøtten kunne hjælpe med at udvikle produktet, så de kunne få den nødvendige IMO-test, og elementet kunne bruges i skibs- og offshore-projekter.

– Vi har ikke set lignende løsninger på markedet, der kan modstå brand i 60 minutter, og det mål var forudsætningen for, at vi overhovedet kunne søge om en InnoBooster. Projektet var nyskabende, og DBI var gode til at se muligheden for støtte. Desuden fik vi assistance og sparring i forbindelse med ansøgningen, siger Lars Birk Biller.

Ansøgningen gik igennem, og med den i hånden testede SKANDI-BO hos DBI, hvor elementet viste sig at leve op til forventningerne og modstod brandpåvirkning i 60 minutter efter IMO’s FTP-standard. Dermed er det nu godkendt til anvendelse på alle verdens have.

– Støtten hjalp selvfølgelig økonomisk, men den betød også, at arbejdet kom i gang i en fart og blev struktureret. At vi skulle forholde os til spørgsmål udefra gav en strammere styring af projektet, som igen gav et grundigt forarbejde og en høj succesrate i testene, siger Lars Birk Biller.

Gav lovende produkt og erfaring

I dag er elementet på vej ind på skibs- og offshoremarkedet, og der er stor interesse for det blandt designere og skibsbyggere, ligesom SKANDI-BO også selv har høje forventninger til produktet.

– Vi har et produkt med et stort potentiale og har også set, at det var en overskuelig opgave at søge en InnoBooster. Nu kender vi forløbet og er ikke bange for at søge igen. Vi er ikke en stor virksomhed, og der er mange andre opgaver i hverdagen, så vi havde måske slet ikke søgt støtte, hvis vi ikke havde fået bistand til det af DBI, siger Lars Birk Biller.

Artiklen er oprindeligt bragt i Brand & Sikring.