Hvordan ser fremtidens bæredygtige fødevarer ud?

Hvad ligger der på din tallerken i 2025? Skal vi til at spise insekter og 3D printet mad? Hør om mulighederne i fremtidens fødevarer, når vi sætter temaet til debat på årets Folkemøde på Bornholm. 

Befolkningstallet stiger såvel i Danmark som i resten af verden. Det giver en øget efterspørgsel efter fødevarer og dermed en øget belastning på miljøet. Der er derfor brug for en ændring af vores nuværende måde at forbruge og producere fødevarer på.

Det kan ske ved produktion af flere bæredygtige fødevarer som fx insekter. Eller med hjælp fra 3D print teknologien, der er på vej ind i fødevarebranchen i Danmark. Teknologien skaber individuelt skræddersyede fødevarer, som både kan få børn til at spise flere grøntsager, men også forbedre sundhedstilstanden for syge og ældre. En anden vej er udvikling af teknologier, der bidrager til en bæredygtig fødevareproduktion fx ved at nedsætte energiforbruget i produktionen.

De nye muligheder i fødevarebranchen skaber et potentiale for vækst og nye arbejdspladser, som vil udvikle og fastholde Danmarks styrkeposition på fødevareområdet.

Vi spørger derfor vores panel:

• Hvad kræver det at gøre Danmark til foregangsland for bæredygtig industriel produktion?
• Hvad er potentialet i insekter og 3D printede fødevarer?
• Skal vi til at droppe kødet til fordel for mere bæredygtige fødevarer?
• Er der brug for, at danske politikere gør noget, eller skal markedet selv regulere, hvordan fremtidens fødevarer ser ud?

Fakta

Debat: Hvordan ser fremtidens bæredygtige fødevarer ud?
Tidspunkt: Fredag d. 16. juni 12:00-12:45
Sted: Plads A35 på Danchells Anlæg i ”Grib mulighederne” teltet.
Paneldeltagere: Marie-Louise Thøgersen, stifter og formand, Tænketanken Frej – Anders Martin Klöcker, områdedirektør erhvervspolitik, Landbrug og Fødevarer – Franciska Rosenkilde, Cand.Scient.Geo, folketingskandidat for Alternativet i København – Signe D. Frese, CSR-direktør, COOP, Lars-Henrik Lau Heckmann, Technology Manager, PhD, Teknologisk Institut og Anne Louise Dannesboe Nielsen, sektionsleder, Teknologisk Institut
Moderator: Ragnar Heldt Nielsen, GTS-foreningen

Læs om debatten i Folkemødeprogrammet