Automatiseringsprisen 2017 – Har du mødt de nominerede?

Tidligere på året inviterede Dansk Robot Netværk (DIRA) på besøg hos de tre danske virksomheder, der er nomineret til DIRAs automatiseringspris 2017. Hvis du ikke var med, kan du her se en kort film fra hvert besøg og lære mere om virksomhederne og deres løsninger. 

DIRA Automatiseringspris

DIRAs automatiseringspris uddeles hvert år til en person, et team eller en virksomhed, der har bidraget væsentligt til at øge én eller flere danske virksomheders konkurrenceevne gennem automatisering baseret på robotteknologi. Prisen kan også tildeles en person eller et team, der har bidraget til fastholdelse af arbejdspladser i Danmark eller på væsentligt vis har begrænset personbelastningen i industrien ved indførelse af robotteknologi.

De tre nominerede til DIRAs Automatiseringspris 2017 er:

  • On Robot for deres kollaborative robotgriber RG2, som er verdens første og gennemførte kollaborative robotgriber, der hverken kræver kabling eller installations-kit.
  • Nordtec-Optomatic for deres automatiske affaldssortering, som frasorterer plastaffald med henblik på at genanvende det.
  • Intelligent Marking for verdens første og eneste fuldautomatiske robot til opstregning af sportsanlæg.

Du kan finde videoerne, hvor de tre løsninger kan ses i aktion, her.

Vinderen vil blive valgt af en uafhængig jury henover sommeren, og overrækkelsen af prisen vil finde sted ved åbningen af messen hi[17] i Herning den 3. oktober, 2017.

Om DIRA

DIRA står for ‘Danish Industrial Robot Association’ og er et netværk med selvstændig bestyrelse, for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der er interesserede i robotteknologi og automatisering. Flere af medlemsvirksomhederne har allerede robotter i drift i dag, mens andre er med i netværket for at blive klogere på området, som forberedelse til fremtidig investering i teknologien. DIRA drives af et sekretariat under Teknologisk Institut, robotteknologi.

Ud over Automatiseringsprisen står DIRA bl.a. også bag en række netværksarrangementer, samt DIRA Roadshow, som finder sted hvert andet år.