Forskningens dag hos DHI

166 gymnasieelever og 11 lærere besøgte DHI på Forskningens Dag den 8. marts 2018. DHI har deltaget i denne videnskabsfestival rettet imod gymnasieelever igennem flere år med henblik på at formidle viden om vand og miljø til den unge generation.

DHI fik gymnasieeleverne mulighed for at lære mere om arbejdet med at modellere og sikre Danmark mod oversvømmelser som følge af fremtidige klimaændringer ved et foredrag af en af DHI’s sundhedseksperter, Claus Jørgensen. Claus fortalte blandt andet om sundhedskonsekvenserne ved, at meget oversvømmelsesvand består af kloakvand blandet med regn.

Eleverne, som blandt andet kom fra Lyngby, Birkerød og Nærum Gymnasium, fik også et foredrag af Flemming Schlütter, en af DHI’s dygtige ingeniører, som fortalte om sin egen uddannelse og sit arbejde i DHIs forsøgshaller, hvor man gennemfører forsøg med udgangspunkt i fysisk modellering af f.eks.. havne og kyster.

Forskningens Dag

Et arrangement som Forskningens Dag giver DHI god mulighed for at præsentere sine ekspertise og kompetencer for kommende studerende. De hører her om vand og miljø og om arbejdet med at forbedre vandmiljøet i hele verden. Det er håbet, at denne indsats vil inspirere flere af de unge til at vælge en videregående uddannelse indenfor det naturfaglige område.

Forskningens Dag er et lokalt event arrangeret af Scion DTU som en udløber af den landsdækkende forskningsfestival ”Forskningens Døgn”, der blev afholdt for første gang i 2005 på initiativ af Uddannelsesministeriet. Formålet er at øge befolkningens interesse for forskning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for det danske samfund og borgernes hverdag. DHI har deltaget de seneste 6 år.

Hvis du vil vide mere er du velkommen til at kontakte Ole Mark, Forskningchef, DHI Danmark, email: omj@dhigroup.com eller Hanne Bertelsen, koordinator, email:  hab@dhigroup.com