landet

GTS’erne er i hele landet

Ny opgørelse over fordelingen af GTS-nettets kunder viser, at GTS-institutterne er bredt til stede i alle landsdele.

GTS-institutterne har altid orienteret sig efter virksomhedernes behov for viden og arbejdet for at sprede viden. Det er grunden til, at det langt hen ad vejen er lykkedes at nå ud til virksomheder i hele landet. Figuren herunder viser, at GTS-nettets kunder kommer fra hele Danmark.

GTS kunder i DK

17.000 private kunder hos GTS-institutterne i 2014 markeret med en prik efter adresse. Prikkerne overlapper i områder, hvor kunderne ligger tæt.

Regional videnspredning er vigtigt

Flere undersøgelser har vist, at virksomheder uden for de store byer generelt set er mindre aktive med innovation end virksomheder i større byer. Det er derfor vigtigt fortsat at arbejde for, at viden bliver spredt til virksomheder i hele landet.

Regional videnspredning er også noget, som uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen fokuserer på:

-Viden er en vigtig kilde til vækst og velstand. Det har derfor høj prioritet hos regeringen, at den viden, vi producerer, kommer ud til virksomheder i hele landet, skrev han i et indlæg i Altinget d. 11. februar.

Læs indlægget på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Vision 2021: GTS-nettet styrker sin tilstedeværelse i hele landet

-Det er en ambition, GTS-institutterne støtter op om, fastslår Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS-foreningen.

Af den grund ønsker GTS-nettet at styrke sin regionale tilstedeværelse yderligere. I vores ”GTS-vision 2021” peger vi bl.a. på, at det kan ske ved, at vi udvikler nye modeller for samarbejdet med uddannelsessektoren. Det kan bl.a. handle om, at studerende får adgang til ”state-of-the-art” teknologisk udstyr.

Læs vores ”Vision 2021” her.