GTS er et naturligt sted at gå hen efter teknologisk viden

Danske virksomheder har ikke al viden selv, men har brug for at samarbejde om de gode ideer, der kan bidrage til innovation og udvikling i virksomheden. Her er GTS-institutterne vigtige, mener chefkonsulent Jonas Pyndt fra Dansk Industri. Det fortæller han i ny video. 

”Som virksomhed skal man tænke på, at det er godt at opsøge nogle samarbejdspartnere i forhold til en konkret udfordring, og her er GTS et godt sted at gå hen. Hele den infrastruktur, der er hos GTS, er vigtig for mange SMV’er, der ikke selv har penge til at investere i disse testfaciliteter”, siger Jonas Pyndt blandt andet i videoen.

Jonas Pyndt peger på, at tilstedeværelsen af testfaciliteter tæt på virksomhederne er helt centralt. Ellers søger virksomhederne til udlandet, og hvorfor så ikke også flytte virksomhedens R&D afdeling med, spørger han.

Han peger derfor på, at det er vigtigt, at danske virksomheder har adgang til faciliteter i Danmark.

”Det er vigtigt, at vi får løftet flere SMV’er, så de kan gå hele vejen med innovation. GTS har nogle teknologiske spidskompetencer, som virksomhederne ikke har og som i mange tilfælde heller ikke findes på universiteterne. Det er fx spidskompetencer til at lave produktudvikling og teste udstyr, og det er ting, som er vigtige for mange SMV”, siger Jonas Pyndt.

Videoen blev optaget på Folkemødet på Bornholm 2017 – og du kan se videoen herunder.

Video med Jonas Pyndt: GTS er et naturligt sted at gå hen

Foto: Fødevareteknologi, Teknologisk Institut