metrologi

Metrologi og service

GTS-nettet tilbyder en lang række ydelser inden for metrologi og service og deltager desuden i forskning- og udviklingsaktiviteter om emnet.

Resultatkontrakter inden for metrologi og service

Nogle af de udviklingsaktiviteter, som GTS-institutterne deltager i inden for metrologi og service er finansieret via resultatkontrakter.

Du kan læse oversigten samt omtale af de resultatkontrakter, som GTS-institutterne har indgået med Styrelsen for Forskning og innovation på området.

Læs en artikel om metrologi og service

Læs hvordan DFM, som har udviklet kalibreringsprocedurer til nye og banebrydende partikeltælleinstrumenter. Det betyder at DFM nu, langt hurtigere end tidligere, kan teste hvilken type partikler, der findes i et rent rum. Instituttets viden på området bliver bl.a. brugt af medicinalindustrien. Når lægemidler produceres, er det helt afgørende, at der i produktionsområderne findes så få partikler i luften som muligt, fordi partiklerne kan forurene det endelige produkt. Læs hele artiklen. 

Nøgleord

GTS-nettet har mange aktiviteter inden for metrologi og service. Du kan herunder se en liste med nøgleord, der kan være med til at give et billede af bredden i arbejdet. Der er dog ikke tale om en fyldestgørende liste, og vil du vide mere, er du nødt til at kontakte det enkelte GTS-institut direkte.

Nøgleord: Måling, kalibrering, massefylde, arbejdsmiljø, life science, sundheds-it, velfærdsteknologier m.m.

GTS-institutter med aktiviteter inden for service og metrologi