Materialeteknologi

Materialeteknologi

GTS-nettet arbejder med materialeteknologi og tilbyder kommercielle ydelser på området samt deltager i forskning- og udviklingsaktiviteter om emnet.

Resultatkontrakter inden for materialeteknologi

Nogle af de udviklingsaktiviteter, som GTS-institutterne deltager i inden for dette område er finansieret via resultatkontrakter.

Du kan læse oversigten samt en omtale af de resultatkontrakter, som GTS-institutterne har indgået med Styrelsen for Forskning og innovation på området.

Læs en artikel om materialeteknologi

Teknologisk Institut har et GTS-institut med kompetencer inden for materialeteknologi. De har bl.a. hjulpet den lille danske virksomhed Dupont Lightstone, hvis vision var at kunne bygge skærme til byrummet, der kan bruges til digitale reklameskiltning. Når skærmen er tændt fungerer det som et fjernsyn, og når skærmen er slukket ligner den almindelig beton. Virksomheden har brugt Teknologisk Instituts kompetencer til at udviklet en teknologi vedrørende indstøbning af lysledere i beton. Læs hele artiklen.

Nøgleord

GTS-nettet har mange aktiviteter inden for materialeteknologi. Du kan herunder se en liste med nøgleord, der kan være med til at give et billede af bredden i arbejdet. Der er dog ikke tale om en fyldestgørende liste, og vil du vide mere, er du nødt til at kontakte det enkelte GTS-institut direkte.

Nøgleord: Overfladeteknologi, nanoteknologi, tribologi, kompositter/smart materials m.m.

GTS-institutter med aktiviteter inden for materialeteknologi