erhvervspartnerskabet

Avanceret produktion

GTS-institutterne arbejder på flere felter med avanceret produktion med det formål at fremme dansk industris anvendelse af produktionsteknologier.

Herunder finder du links til publikationer, vi har skrevet om emnet. Du kan se eksempler på, hvordan GTS-institutterne arbejder med avanceret produktion samt få information om initiativer, der bidrager til at flere danske virksomheder får mulighed for at anvende produktionsteknologier til at skabe en mere konkurrencedygtig forretning. Nederst på siden finder du en række virksomhedscases.

Publikationer

Mere digital damp på kedlerne (udgivet oktober 2016)

I denne publikation kan du læse om resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse om danske fremstillingsvirksomheders anvendelse af digitale teknologier. Bliv også klogere på, hvilke udfordringer virksomhederne møder, når de vil digitalisere produkter eller processen – og læs om, hvad GTS-foreningen mener, der skal til for, at flere virksomhederne griber nye digitale teknologier.

Publikationen indeholder også otte cases, der fortæller om, hvordan GTS-institutterne samarbejder med dansk erhvervsliv om digitalisering.

Du kan hente publikationen her

Smarte produkter, smart produktion og IoT (udgivet i november 2015)

Internet-of-Things (IoT) får i fremtiden afgørende indflydelse på virksomheders konkurrencesituation. Der er derfor brug for indsatser, der baner vejen for danske virksomheders brug af IoT.

Allerede i dag er evnen til at tilføje intelligente enheder i produkter og produktionsprocesser med til at bringe virksomheder frem foran konkurrenterne. Men der er brug for at gøre endnu mere for at sikre, at danske virksomheder i langt højere grad end i dag, griber de nye muligheder i IoT. En ekspertgruppe fra GTS-institutterne giver i denne publikation sine anbefalinger til, hvordan det kan ske.

Du kan hente publikationen her

Eksempler på GTS-initiativer

Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut

Her arbejdes der med robotteknologi, prototyper og mockups fra ind og udland. Robotcentret kombinerer demonstration med afprøvning af forskellige typer af teknologier og tilbyder virksomheder rådgivning om anvendelse af robotter. Center for Robotteknologi er en del af robotklyngen “Odense Robotics”.

Læs mere om Center for Robotteknologi her

Nordic IoT-center

FORCE Technology og Alexandra Instituttet står bag Nordic IoT-center, der i de kommende år har til formål at bringe langt flere produkter igennem den ofte snørklede vej fra den geniale idé til det færdige produkt. Det unikke ved centret er, at det samler aktører inden for hele IoT-området, så virksomhederne kun skal henvende sig et sted for at få hjælp til alle dele af udviklingsarbejdet.

Læs mere om IoT-centeret her

Eksempler på initiativer der bidrager til avanceret produktion

Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion

GTS er en del af “Erhvervspartnerskabet for Avanceret produktion”, der har til formål at fremme en teknologisk og digital omstilling i de små- og mellemstore produktionsvirksomheder. Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion er sat i gang i 2016 og skal de næste fire år formidle viden og udmønte 42 mio. kr. til fremme af ny teknologi i danske produktionsvirksomheder.

Erhvervspartnerskabet involverer DI Industrisamarbejdet/DI Digital, Landbrug & Fødevarer, Dansk Erhverv/IT Branchen, Dansk Metal, IDA Ingeniørforeningen, GTS-Foreningen, Håndværksrådet samt Erhvervsstyrelsen (formand)

Læs mere om Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion her

MADE

MADE (Manufacturing Academy of Denmark) arbejder for at fremme produktion i Danmark gennem forskning, innovation og uddannelse. MADE optager løbende nye medlemmer, der har interesse i at styrke produktionen i Danmark. Blandt foreningens medlemmer er både større og mindre virksomheder, universiteter, uddannelsesinstitutioner og GTS-institutter – samt andre aktører med interesse for at fremme produktion gennem forskning, innovation og uddannelse.
Der er særlig fokus på at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder til at stå endnu stærkere og dermed styrke muligheden for fremtidig vækst. Med MADE Demonstrationsprojekt tilbydes MADE-medlemmer økonomisk og vidensmæssig støtte til at få løst en konkret udfordring i din produktion.

Læs mere om MADE her

Virksomhedscases om avanceret produktion