GTS-institutter viser vejen for europæiske RTO’s

Ny europæisk rapport gør status over graden af internationalisering i de europæiske ”Research and Technology Organisations”(RTO). Rapporten viser, at de danske GTS-institutter er helt i front, og at institutternes måde at arbejde med internationalisering på kan bruges som inspiration for andre RTO’s. 

I rapporten, ‘The Internationalisation of Research and Technology Organisations’ bliver GTS-institutterne DHI, FORCE Technology og Teknologisk Institut brugt som gode eksempler på, hvordan Research and Technology Organisations (RTO) med fordel kan arbejde med internationalisering. GTS-institutterne har nemlig formået at udnytte potentialet i samarbejde på tværs af landegrænser, og det kan inspirere andre RTO’s.

Internationalisering skaber udvikling

Den øgede grad af internationalisering giver flere fordele. Blandt andet betyder det, at GTS-institutterne har adgang til en større gruppe af sparringspartnere med specialiseret viden, som ikke er at finde indenfor Danmarks grænser.

– Stigende teknologisk kompleksitet betyder, at en stor del af udviklingen foregår i samspil med internationale partnere, hvis ekspertise og forbindelser er afgørende for at kunne følge med i fremtidens teknologiudvikling og teknologiske trends, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.

Nye muligheder for danske virksomheder

Den øgede internationalisering betyder også, at GTS-institutterne bliver bedre til at bistå de danske virksomheder med ny international viden samtidig med, at det internationale netværk åbner døren ud til det internationale marked for de danske virksomheder.

– Det er en fordel for især de danske virksomheder, der ikke på egen hånd har ressourcer til at identificere ny viden og finde internationale samarbejdspartnere, siger Ragnar Heldt Nielsen.

Rapporten er udgivet af Europa Kommissionen og den kan hentes her