GTS-institutter skal udvikle ny droneteknologi

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind er klar med 27,5 millioner kroner til forskning i ny droneteknologi. Investeringen skal bringe Danmark endnu længere frem i feltet af stærke dronenationer og er målrettet udvikling af droneteknologi inden for flere brancher. 

Danske virksomheder, myndigheder og forskere har allerede i dag stor nytte af droneteknologi. Droner overtager og effektiviserer i stigende grad opgaver, der kan være komplicerede, farlige eller monotone at udføre manuelt. Det gælder for eksempel inspektion af højspændingsledninger og veje, eftersøgning af savnede personer eller hjælp til hurtigt at danne sig overblik over større brande eller oversvømmelser.

Men der er fortsat et stort uudnyttet potentiale i droneteknologien, og derfor afsætter Uddannelses- og Forskningsministeriet 27,5 millioner kroner til udvikling af ny droneteknologi.

“Droner er fremtiden. Det er en teknologi, vi allerede i dag har gavn af, men potentialet er til meget mere. Droner hjælper os med at løse opgaver bedre og mere sikkert, men de kan også danne grobund for øget produktivitet og nye arbejdspladser. Derfor mener jeg, det er et område, vi skal prioritere politisk. Det har vi allerede gjort med vores dronestrategi fra sidste år og nu igen med de nye penge til området”, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Investeringen er et af 23 initiativer i Danmarks første dronestrategi, som blev fremlagt af regeringen i september 2016. Den nye droneinvestering skal bruges til en række projekter i løbet af 2017 og 2018.

Fordeling af midlerne

  • 11,5 millioner kroner går til GTS-institutterne FORCE Technology og Alexandra Instituttet. Projekt-titel: Droner på nye missioner. Henvender sig særligt til shipping- og energibrancherne.
  • 7 millioner kroner går til GTS-instiuttet Teknologisk Institut. Projekt-titel: Droner fra udvikling til implementering. Henvender sig særligt til brancherne landbrug og byggeri/infrastruktur.
  • 3 millioner kroner går til GTS instituttet Dansk Fundamental Metrologi. Projekt titel: Dronemetrologi. Henvender sig til operatører indenfor kortlægning og inspektion on- og off shore.
  • 6 millioner kroner går til innovationsnetværkene Robocluster og InnoPro til et fælles projekt, som skal sprede droneteknologisk viden til danske virksomheder.

Læs hele pressemeddelelsen her 

Foto: FORCE Technology