GTS glæder sig over ny forskningsaftale

Alle Folketingets partier er enige om fordelingen af forskningsreserven for 2019. Aftalen betyder bl.a. flere penge til forskning i nye teknologiske muligheder. Det er en god prioritering, mener GTS-foreningen. 

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Alternativet og Enhedslisten har den 2. november indgået en aftale om udmøntning af 1.394 millioner kroner til forskning og udvikling i 2019.

“Det er fremragende, at den her aftale er med til at styrke Danmarks fremtid. Vi sætter for alvor skub i forskningen i kunstig intelligens. Vi prioriterer miljø- og klimaforskningen, der kan være med til at løse nogle af fremtidens store udfordringer. Og så glæder jeg mig over, at alle partier står bag at sætte 180 millioner af til de nye pionercentre, så vi skaber flere enestående forskningsmiljøer i verdensklasse”, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

I GTS-foreningen er der også glæde over den nye aftale. Direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen udtaler:

”Vi hilser den nye aftale velkommen. Vi glæder os især over den klare  prioritering af midler til forskning i nye teknologiske muligheder. Aftalen understøtter, at mere teknologi kommer i anvendelse i dansk erhvervsliv og giver dermed mulighed for vækst i en lang række sektorer i Danmark”.

Aftalen betyder, at partierne afsætter:

  • 390 millioner kroner til forskning i Danmarks Innovationsfond. Midlerne afsættes til forskning inden for nye teknologiske muligheder, grøn vækst og bedre sundhed. Områder, hvor forskningen kan bidrage til at løse samfundsudfordringer, og hvor offentligt-privat forskningssamarbejde kan bidrage til udvikling og vækst i erhvervslivet.
  • 343 millioner kroner til udviklings- og demonstrationsprogrammer inden for miljø-, fødevare- og energiområdet.
  • 262 millioner kroner til Danmarks Frie Forskningsfond, der understøtter den frie forskning og de originale ideer.
  • 180 millioner kroner til at etablere få særlige og fremragende forskningscentre, de såkaldte Pionercentre. Partierne afsætter derudover 63 millioner kroner til nye basisforskningsmidler til Copenhagen Business School (CBS) og IT-Universitetet.

Læs mere her