Debat: Forskningsstrategi er ikke nok

Uddannelses- og Forskningsministeriet har offentliggjort en publikation, der kortlægger erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling (FoU). Der er både gode og dårlige nyheder. 

Flot med Nobelpriser, men det haster mere med at få teknologi i anvendelse

Regeringen har netop fremlagt deres strategi for forskning og innovation. Ambitionen om flere nobelpriser får stor opmærksomhed. Men glem ikke, at Danmark også har hårdt brug for initiativer, der bringer teknologi bredt i anvendelse. Det skaber vækst og arbejdspladser.

Øger vi skellet mellem det digitale A og B-hold i dansk erhvervsliv?

Hvordan sikrer vi, at Danmark også i fremtiden er med i den digitale superliga? Det har Digitalt Vækstpanel en række anbefalinger til. Men er der risiko for at øge skellet mellem dem, der allerede er godt på vej og dem, der endnu ikke er kommet med på digitaliseringsbølgen?

Vi skal have uddannelse og teknologi op i højere gear

Et af tidens hotteste temaer er, hvad der skal til for at sikre, at vi også i fremtiden har produktion i Danmark. Claus Jensen, Dansk Metal og Søren Stjernqvist, GTS-foreningen og Teknologisk Institut, mener der i første omgang er brug for to ting. Læs mere i dette debatindlæg.

Hvis vi vil være verdensmestre i digitalisering, kræver det handling nu!

I GTS-foreningen har vi netop offentliggjort en analyse, hvor vi bl.a. har spurgt mere end 450 fremstillingsvirksomheder om deres brug af digitale teknologier.

Mål os på det, vi skal være gode til!

Den seneste debat i Altinget har vist en stor enighed om, at det ikke er let at måle effekten af forskning og innovation, især ikke når der skal måles på, hvilken effekt indsatsen har for erhvervslivet. Peter Høngaard fra Innovationsfonden er fx inde på, at ét er at måle det enkelte projekt, noget andet er, hvordan vi skal udvikle den samlede portefølje af projekter. Spørgsmålet er, hvad vi skal satse på?

Danmark får sølvmedalje i innovation – men er vi virkelig så gode?

En nylig måling fra European Innovation Scoreboard giver igen Danmark topkarakter i innovation. Vi kommer ind på en samlet andenplads lige efter Sverige. Men giver målingen overhovedet et retvisende billede af, hvordan det går med dansk innovation? Nej, mener GTS-foreningen.
Innovation i hele landet

GTS: Innovation foregår i hele landet

”Viden er en vigtig kilde til vækst og velstand. Det har derfor…

Danmark skal være frontløber i den digitale revolution

I sidste uge mødtes verdens topledere i Davos, hvor digitalisering og industri 4.0 var helt centrale fokusområder. Men selv om Danmark er et af verdens mest digitaliserede samfund står mange små og mellemstore virksomheder overfor kolossale udfordringer.
digital

Vi er midt i en digital revolution – men hvor er Danmark?

Fremtidens produkter og services er digitale: En røgalarm der selv siger til, når den kræver vedligeholdelse. Små sensorer påsat rør der overvåger vand, varme og strøm og samtidig fortæller, om der er fejl i systemet.