Øger vi skellet mellem det digitale A og B-hold i dansk erhvervsliv?

Hvordan sikrer vi, at Danmark også i fremtiden er med i den digitale superliga? Det har Digitalt Vækstpanel en række anbefalinger til. Men er der risiko for at øge skellet mellem dem, der allerede er godt på vej og dem, der endnu ikke er kommet med på digitaliseringsbølgen?

Vi skal have uddannelse og teknologi op i højere gear

Et af tidens hotteste temaer er, hvad der skal til for at sikre, at vi også i fremtiden har produktion i Danmark. Claus Jensen, Dansk Metal og Søren Stjernqvist, GTS-foreningen og Teknologisk Institut, mener der i første omgang er brug for to ting. Læs mere i dette debatindlæg.

Hvis vi vil være verdensmestre i digitalisering, kræver det handling nu!

I GTS-foreningen har vi netop offentliggjort en analyse, hvor vi bl.a. har spurgt mere end 450 fremstillingsvirksomheder om deres brug af digitale teknologier.

Mål os på det, vi skal være gode til!

Den seneste debat i Altinget har vist en stor enighed om, at det ikke er let at måle effekten af forskning og innovation, især ikke når der skal måles på, hvilken effekt indsatsen har for erhvervslivet. Peter Høngaard fra Innovationsfonden er fx inde på, at ét er at måle det enkelte projekt, noget andet er, hvordan vi skal udvikle den samlede portefølje af projekter. Spørgsmålet er, hvad vi skal satse på?

Danmark får sølvmedalje i innovation – men er vi virkelig så gode?

En nylig måling fra European Innovation Scoreboard giver igen Danmark topkarakter i innovation. Vi kommer ind på en samlet andenplads lige efter Sverige. Men giver målingen overhovedet et retvisende billede af, hvordan det går med dansk innovation? Nej, mener GTS-foreningen.
Innovation i hele landet

GTS: Innovation foregår i hele landet

”Viden er en vigtig kilde til vækst og velstand. Det har derfor…

Danmark skal være frontløber i den digitale revolution

I sidste uge mødtes verdens topledere i Davos, hvor digitalisering og industri 4.0 var helt centrale fokusområder. Men selv om Danmark er et af verdens mest digitaliserede samfund står mange små og mellemstore virksomheder overfor kolossale udfordringer.
digital

Vi er midt i en digital revolution – men hvor er Danmark?

Fremtidens produkter og services er digitale: En røgalarm der selv siger til, når den kræver vedligeholdelse. Små sensorer påsat rør der overvåger vand, varme og strøm og samtidig fortæller, om der er fejl i systemet.

Erhvervslivet skal have adgang til strategiske vækstteknologier

Forskning skaber grobund for, at danske virksomheder kan være i front og udvikle nye produkter og processer. Det er derfor helt forkert, at regeringen i Finansloven for 2016 lægger op til besparelser på forskningsområdet. Når det er sagt, er det til gengæld helt korrekt at prioritere midlerne fra forskningsreserven til den erhvervsrettede forskning.

GTS-institutterne er brændstof i vækstmotoren

I et debatindlæg ”Gør viden til aktiv vækstmotor” peger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, på, at der er en kløft mellem universiteter og ikke mindst små og mellemstore virksomheder uden forskningsafdeling. Det betyder, at samfundet får for lidt værdi ud af investeringerne i forskning.