Pressemeddelelser

Herunder finder du i kronologisk rækkefølge pressemeddelelser udsendt af GTS-foreningen.

Du må gerne bruge citater fra pressemeddelelserne med kildeangivelse.

Mere info?

Pressemeddelelser Ragnar

Vil du vide mere efter at have læst vores pressemeddelelser, så er du meget velkommen til at tage kontakt til direktør i GTS- foreningen, Ragnar Heldt Nielsen. Han kan træffes på 45162620 eller rhn@gts-net.dk.

Hvis du er interesserede i historier eller pressemeddelelser fra de enkelte GTS-institutter, så kan du her finde kontaktpersoner på de enkelte GTS-institutter.

Regional forpost skal styrke sydjysk innovationen

Små og mellemstore virksomheder skal blive bedre til at se mulighederne for at samarbejde om innovation. Det vil en ny indsats i det sydjyske bidrage til.

Midtjylland: Ny indsats forbedrer muligheder for at innovere sig til vækst

Små og mellemstore virksomheder skal blive bedre til at se mulighederne for at samarbejde om innovation. Det vil en ny indsats bidrage til.

1,2 mia. kr. til udvikling af teknologisk service

Power-to-X, komplekse grønne energisystemer, bæredygtig fødevareproduktion, digitalisering og bæredygtigt byggeri er eksempler på områder, som GTS-institutterne skal arbejde med i de kommende fire år. Investeringen gør ny forskning tilgængelig for danske virksomheder. 

Ny undersøgelse: Den grønne omstilling kræver adgang til testfaciliteter

En undersøgelse blandt 150 danske frontløber-virksomheder viser, at adgang til eksterne testfaciliteter er et nødvendigt element i udviklingen af fremtidens grønne produkter og processer.

Øget regional tilstedeværelse skal styrke innovationsindsatsen i hele Danmark

Innovationsfonden og GTS-institutterne går sammen om en fælles tilstedeværelse i de regionale erhvervshuse. Samarbejdet skal udbrede det regionale kendskab til danske virksomheders muligheder for at indgå i et samarbejde om innovation – og få finansiering til det.

Hvordan skal 1,2 mia. kr. investeres i GTS-institutterne?

Nu er det muligt at komme med input til, hvilke nye teknologiske indsatsområder, der bedst understøtter innovation og vækst i dansk erhvervsliv og samfund. Formålet er at styrke de indsatsområder, som GTS-institutterne skal arbejde med i 2021-2024. I lyset af corona-krisen er det vigtigere end nogensinde at vælge de teknologier, der bedst sætter skub i dansk erhvervsliv.

Ny indgang til danske testfaciliteter

Ny database gør det nemmere for virksomheder at få et overblik over teknologisk infrastruktur på GTS-institutterne.

Kursen er sat mod videnbaseret innovation i verdensklasse

Hvordan udvikler vi et dansk system, der understøtter innovation i verdensklasse? Det skal et internationalt panel nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet finde svar på. GTS-foreningen ser frem til inspiration udefra.

Hvordan synes du, at 650 mio. kr. skal investeres i GTS-nettet?

Det er nu muligt på www.bedreinnovation.dk at give input til, hvilken ny viden der kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige. Idéerne bliver spillet ind i GTS-institutternes arbejde i de kommende år. 

Flot med Nobelpriser, men det haster mere med at få teknologi i anvendelse

Regeringen har netop fremlagt deres strategi for forskning og innovation. Ambitionen om flere nobelpriser får stor opmærksomhed. Men glem ikke, at Danmark også har hårdt brug for initiativer, der bringer teknologi bredt i anvendelse. Det skaber vækst og arbejdspladser. Derfor glæder GTS-foreningen sig særligt over strategiens nødvendige fokus på teknologi i anvendelse.  

3D print af bocciabolde til OL i Tokyo i 2020?

Pressemeddelelse: Handi Life Sport fra Skibby er verdensførende på markedet for lyd- og bocciabolde. Den position fastholdes ikke mindst gennem investeringer i ny teknologi, og det næste kan blive 3D print af bocciabolde til OL i Tokyo i 2020. 

Virksomheder efterlyser let adgang til specialistviden og udstyr

Ifølge en undersøgelse har hver fjerde danske industrivirksomhed mistet indtjening og stoppet projekter, fordi de ikke har haft adgang til nødvendig specialistviden og udstyr. Konsekvensen er, at det danske samfund går glip af både vækst og arbejdspladser. 

GTS-institutterne oplever fremgang på det danske marked

Knap 19.000 danske kunder havde i 2016 et teknologisamarbejde med et eller flere GTS-institutter, viser ”Performanceregnskab for GTS-net 2017”, der netop er udgivet. Regnskabet viser også, at 2016 bød på en stigning i den danske, kommercielle omsætning og et fald i den udenlandske, kommercielle omsætning. 

36 pct. af fremstillingsvirksomhederne er hægtet af den digitale udvikling

Ny undersøgelse viser, at en forbløffende stor del af de danske fremstillingsvirksomheder slet ikke er kommet i gang med digitalisering. Undersøgelsen viser også, at virksomhederne gerne vil i gang med digitale teknologier, men er usikre på, hvordan de skal gribe det an.

erhvervsliv

GTS-institutterne modtager 909 millioner kroner til at udvikle teknologi til dansk erhvervsliv

94 nye aktiviteter med fokus på at få teknologi i anvendelse i dansk erhvervsliv er netop sat i gang på de otte GTS-institutter. Aktiviteterne vil sikre, at danske virksomheder også i fremtiden har adgang til teknologiske kompetencer på GTS-institutterne, som bringer virksomhederne et skridt foran konkurrenterne. Aktiviteterne er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation.

teknologi

Antorini i praktik på fredag på tre GTS-institutter i Hørsholm

Christine Antorini er ny formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, og det har skærpet interessen for, hvordan anvendelse af viden og teknologi skaber vækst og arbejdspladser. Hun besøger derfor Bioneer, DHI og DELTA i Hørsholm fredag d. 20. november kl 9.00-11.30.

internet-of-things

GTS: ”Internet-of-Things” er Danmarks nye vækstmotor

Danmark er på blot fire år faldet fra en 8. plads til en 15. plads på World Economic Forums årlige liste over landes evne til at udnytte IT-teknologi. Det er kolde facts, som kalder på handling, der kan bringe Danmark tilbage i eliten. Hvordan det kan ske, giver GTS-institutterne syv anbefalinger til i en netop offentliggjort publikation.

Teknologi, GTS-vision, muligheder

Grib nu de teknologiske muligheder

Hvilke krav er der til produktmærkning i USA? Er coating af sofaen sundhedsskadeligt? Kan man bruge damp og ultralyd til at rense madrasser på hospitaler? Hvordan sikrer vi byer mod oversvømmelser? Kan jeg erstatte et dyrt materiale med et billigere med de samme egenskaber?

bedreinnovation; Forskningsministeren

Vær med til at fordele 900 mio. kr. til ny forskning

Fra i dag kan du deltage i en debat om, hvordan samfundet skal investere 900 mio. kr. i de ni danske GTS-institutter. Investeringen betyder, at GTS-institutterne kan udvikle nye teknologier og løsninger, der flytter danske virksomheder i deres arbejde med innovation. Kig ind på bedreinnovation.dk og sig, hvad du mener, GTS-institutterne skal arbejde med!

krisetid

Nu kører innovationstoget!

Aftalen om en ny Innovationsfond er på plads. Det glæder de ni danske GTS-institutter, der ser frem til, at langt flere små og mellemstore danske virksomheder kan få glæde af ny forskningsbaseret viden og teknologi.