virksomheder

Gode muligheder for SMV’er, der gerne vil udvikle sig

Af: Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS – Godkendt Teknologisk Service

Erhvervsbladet bragte d. 12. december en artikel ’Virksomheder ved ikke nok’ med det budskab, at for få danske virksomheder kender til det danske GTS-net og mulighederne for at få støtte til innovation.

I GTS – Godkendt Teknologisk Service er vi enige i, at langt flere danske virksomheder med fordel kunne benytte de muligheder, som det danske innovationssystem stiller til rådighed. Men vi mener også, at vi allerede gør rigtig meget for at udbrede kendskabet til vores teknologiske serviceydelser, om end det altid er muligt at gøre endnu mere. Det er også et ansvar, vi gerne påtager os, men der er samtidig brug for, at langt flere virksomheder selv gør noget for at blive klogere på mulighederne for innovation og vækst.

I Danmark er størstedelen af virksomhederne små og mellemstore. For mange af dem kan det være en udfordring at være opdateret på de nyeste muligheder, ikke mindst i en tid, hvor mange virksomheder knokler for at holde skindet på næsen. Men ny viden er det, som holder vækstmotoren i gang – og derfor skal det være nemt for virksomhederne at orientere sig, hvis de ønsker hjælp eller støtte til udvikling. To helt nye tiltag har netop til formål at gøre det lettere for virksomheder at komme i gang.

Med den nye portal vaekstguiden.dk har virksomhederne fået en samlet indgang til alle de offentlige tilbud, som understøtter vækst, innovation og udvikling i virksomheder. På portalen bliver den enkelte virksomhed guidet videre til relevante tilbud, og det er dermed blevet langt mere overskueligt for virksomhederne at finde rundt i innovationssystemet.

Endnu et eksempel på et initiativ, som har til formål at hjælpe de små og mellemstore virksomheder længere frem på banen er tilbuddet om et gratis innovationstjek. Ordningen er landsdækkende og et godt tilbud til virksomheder, som gerne vil have set på virksomhedens muligheder for udvikling og vækst.

Med 21.500 kunder om året samarbejder GTS-institutterne med op imod hver tredje af de mest konkurrenceudsatte og innovative virksomheder i Danmark. Hos institutterne kombineres massiv viden om teknologi med stor erfaring og forståelse for at omsætte teknologien til produkter på markedet. Der bliver arbejdet koncentreret på at skabe resultater, også på den korte bane. Og vi er klar til at hjælpe endnu flere små og mellemstore virksomheder med innovation og udvikling og dermed give vores bidrag til at genstarte væksten i Danmark. Men det kræver, at virksomhederne vil være med.