effektoverflader

Fremtidens intelligente energiforsyning og energibesparende teknologier

De studerende på Grundfos Kollegiet lever under samme tag med 1800 sensorer. Kollegiet er spækket med sensorer og udstyr for millioner, der sender beboernes energimæssige forbrugsmønstre videre til pumpevirksomheden Grundfos og de andre partnere som Alexandra Instituttet og Aarhus Universitet i Ecosense- og VPP4SGR-projekterne.

Det er netop sammenkoblingen i folks adfærd og sensordataene, der kan være med til at udvikle en styringsmodel for boliger, der passer til fremtidens energiforsyning. Den vil nemlig i høj grad være baseret på vedvarende energi, der fluktuerer.

Unik mulighed for at  teste ny teknologi

For Grundfos, der har leveret udstyret til kollegiet, er det en unik chance for at teste ny teknologi, forklarer teknologichef Hakon Børsting fra Grundfos.

– Det er helt afgørende, at man får en interaktion mellem brugere og den teknologi, man sender på markedet. Hvis man ikke forstår, hvem brugerne er, så rammer man også skævt med nye produkter. Det er en balance imellem, at teknologien skal ikke være for fuldautomatisk og brugerne skal føle, at de har kontrol over teknologien, siger Hakon Børsting.

Læs om hele projektet på Alexandra Instituttets hjemmeside eller kontakt: Johanne Mose Entwistle, Alexandra Instituttet