forskningsreserven

Forskningsreserven er fordelt

Alle Folketingets partier står bag fordelingen af i alt 671 millioner kroner fra forskningsreserven. GTS-foreningen ærgrer sig over, at midlerne til strategiske vækstteknologier ikke blev så omfattende, som håbet.

Regeringens kraftige nedskæringer på forskningsområdet på 1,4 mia. kr. betød bl.a., at Innovationsfonden blev ramt af en kraftig reduktion i midlerne. Nu sikrer ekstra midler fra forskningsreserven, at barberingen af midlerne til Innovationsfonden bliver knap så dramatisk og samlet set lander på 1.2 mia. kr. i 2016.

– Det betyder, at der ikke bliver så mange midler til fx strategiske vækstteknologier, som vi havde håbet. Det er drøn ærgerligt, da især adgang til strategiske vækstteknologier er en forudsætning for, at danske virksomheder kan fastholde og udbygge deres konkurrencekraft på det globale marked, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.

Glæde over flere penge til udviklings- og demonstrationsprogrammer

GTS-foreningen glæder sig også over, at der med aftalen bliver tilført yderligere 197 mio. kr. til udviklings- og demonstrationsprogrammer inden for teknologi, miljø og grøn omstilling.

-For os af se er det nødvendigt med en politisk prioritering af den erhvervsrettede forskning. Innovative virksomheder er det Danmark skal leve af i fremtiden, siger Ragnar Heldt Nielsen.

Læs mere om fordelingen af forskningsreserven her