FORCE Technology kunne torsdag d. 27. februar præsentere deres nye Multiprocess Large Scale 3D-printer, som er den seneste tilføjelse til faciliteterne på Lindø.

Med tilføjelsen af den nye Multiprocess Large Scale 3D-printer, åbnes der op for nye muligheder inden for hvad der kan lade sig gøre, når man arbejder med 3D-print. Den nye facilitet muliggør blandt andet 3D-print af store emner, og giver nye unikke muligheder inden for reparation af dyre emner.

Til åbningsceremonien, hvor FORCE-direktør Øjvind Andersen Clement klippede den røde snor over, kunne deltagerne opleve det nye anlæg blive tændt for første gang, og overvære en praktisk demonstration af faciliteten.

På dagen, som var arrangeret i samarbejde med MADE, var der et stort fremmøde på 140 personer til åbningsceremonien og det efterfølgende Open Lab. Blandt talerne til arrangementet var formand for ingeniørforeningen IDA, Thomas Damkjær Petersen, og formand for uddannelses- og forskningsudvalget i folketinget, Bjørn Brandenborg.

Rosende ord til den danske indsats

Der var stor begejstring at finde omkring indvielsen af det nye anlæg, og indsatsen fik også ros med på vejen af Bjørn Brandenborg, der i sin tale understregede vigtigheden af at Danmark udvikler og besidder faciliteter som netop denne.

Ifølge ham er evnen til at udvikle og tage ny teknologi i brug nemlig nøglen til, at Danmark fortsat kan være en af forløberne, når det kommer til grønne løsninger.

”De testfaciliteter her på Lindø, som FORCE Technology åbner nu, understøtter den grønne omstilling og bidrager til at gøre Danmark til centrum for skabelsen af den viden om grønne løsninger, som resten af verden har brug for. Og de bidrager til at cementere Danmarks status som et foregangsland på det grønne område”, lød det fra formand for uddannelses- og forskningsudvalget i folketinget, Bjørn Brandenborg.

Anerkender GTS rolle i den grønne omstilling

I forbindelse med sin tale om den store danske indsats for en grøn omstilling, fik GTS-institutterne og erhvervslivet også rosende ord med på vejen. Her blev det understreget, at GTS-institutternes arbejde er afgørende for, at Danmark kan nå målet om en 70% reduktion af CO2 udledning inden 2030.

”Selvom det måske nogle gange godt kan føles som om, at der er lang tid til 2030, så er der det faktisk ikke. Og slet ikke når man har sat sig for at lave verdens mest ambitiøse grønne omlægning af et helt samfund. Flere grønne job og mere vækst. Og hvis vi skal nå vores mål om en 70-% reduktion, så er vi afhængige af at få al den viden og teknologi, som vi allerede har, ud og virke. Derfor må jeg endnu en gang understrege, at de syv GTS-institutters arbejde er helt afgørende for at skabe nye grønne initiativer,” forklarer Bjørn Brandenborg.

Ud over indvielsen af de nye 3D-print faciliteter, bød dagen også på en række faglige oplæg, og mundede ud i en praktisk demonstration af den nyindviede 3D-printer. Her havde deltagerne også mulighed for at se stedets andre faciliteter, hvor man fx kunne få et kig på FORCE Technologys klimakamre, der bliver brugt til fuldskalatests.

Du kan læse mere om faciliteterne på Lindø her