Få besøg af en forsker og lær noget nyt

Vil du gerne blive klogere på universet, big data, kroppen eller noget helt andet? Så kan du nu bestille en forsker, der vil kunne fortælle dig om det vildeste fra sin forskning, uanset om det skal foregå i dit hjem, på jobbet eller et helt tredje sted.

Den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn forløber fra den 20.-26. april, og i den anledning rykker forskere fra forskellige fagområder ud i hele landet og indvier børn, unge og voksne i deres forskning.

I år er der mere end 270 foredrag at vælge imellem til festivalen, som arrangeres af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

– Der gemmer sig fascinerende viden på forskergangene, som vi nu kan få hjem i stuen. Uden at vi måske går og tænker over det, har forskningen en kolossal betydning for os alle, og vi nyder godt af den hvert minut, når vi læser nyheder på mobilen, kører tog eller får medicin. Jeg håber, at unge som ældre er nysgerrige på viden og på at lære nye ting, og at de griber muligheden for at invitere en af Danmarks skarpeste hjerner, udtaler uddannelses- og forskningsminister Søren Pind sig i en pressemeddelelse.

Bestil en forsker

Til festivalen kan alle bestille et foredrag, hvad enten man er en virksomhed, skole, forening, institution eller ligefrem er privat i eget hjem. De eneste krav er, at man kan stille med et interesseret publikum på mindst 20 personer og har passende rammer.

Foredraget er gratis, men vær opmærksom på at det kan være nødvendigt at dække forskerens transportomkostninger. Det er muligt at bestille en forsker frem til den 3. april.

Læs mere om Forskningens Døgn og bestil en forsker her

Foto: Bioneer