Efter en gennemgang af MADE fra det europæiske sekretariat for klyngeanalyse (ESCA) opnåede MADE igen den højeste europæiske anerkendelse for klynger. Guldstemplet er et internationalt kvalitetsstempel, der anerkender MADE for klyngens resultater og værdiskabelse for virksomhederne.

Danmarks produktionsklynge MADE fastholder sin position som guldklynge efter en recertificering udført af The European Secretariat for Cluster Analysis, ESCA.

MADE opnåede første gang det europæiske guldstempel i 2021, og fastholder positionen som guldklynge efter en omfattende recertificeringsproces, hvor klyngens arbejdsmetoder, strategi, økonomi og resultater er blevet målt og gennemgået.

”Vi er stolte over at opnå den eksklusive guldrecertificering. Det er et vigtigt internationalt kvalitetsstempel til hele MADE-klyngen, og et bevis på, at samarbejdet i MADE mellem virksomheder, universiteter, GTS’er og andre aktører i Produktionsdanmark effektivt understøtter dansk produktion i verdensklasse,” siger Nigel Edmondson, Direktør i MADE.

ECEI Gold Label

MADE har siden november 2021 haft tildelt ECEI Gold Label ’Excel in Cluster Excellence’, og blev recertificeret i december 2023. Denne recertificeren af guldstemplet gælder frem til oktober 2026, hvor klyngen skal certificeres på ny.

ESCA overvåger flere end 1.000 registrerede klynger i 40 lande. Certificeringen belønner ekspertise inden for en række områder og har særligt fokus på ledelsessystemer, resultatskabelse og tilførsel af værdi til virksomhederne. På verdensplan har 148 klynger fra 20 forskellige lande opnået gold label.

Læs mere om den europæiske klyngecertificering her