Nu kommer robotterne ud på byggepladsen

Først var der Industry 4.0. Nu kommer Construction 4.0. Det mener Finn Christensen, som er en af stifterne bag upstart-virksomheden Robot At Work, der har som ambition at automatisere byggepladsen. Som en del af robotmiljøet i Odense har virksomheden fået en solid platform at bygge videre på.

Automatisering redder danske arbejdspladser

Frygten for automatisering er på retur og flere og flere processer bliver automatiseret for at styrke konkurrenceevne og ergonomi. Dermed bevares danske industriarbejdspladser, og arbejdsmiljøet bliver forbedret. Det er det positive budskab fra Peter Lund Andersen, Senior Technology Engineer i Danfoss Drives.

En ny forretningsmodel opstod i hønsegården

I forbindelse med at brødrene Kristen og Kjeld Skov skulle opføre to nye stalde til deres ægproduktion, kunne de ikke finde et egnet ventilationsanlæg. Hvad gjorde de så? De gik i gang med selv at udvikle et! Det gjorde de med så stor succes, at ventilationssystemet kom på markedet i 1966. I dag er virksomheden en af verdens førende leverandører af ventilationssystemer.

Uvildig rådgivning er en konkurrenceparameter

I dag har folk adgang til deres data og applikationer døgnet rundt på bærbare computere, tablets, mobiltelefoner m.m., og det giver større sikkerhedsmæssige udfordringer, da en service på internettet er langt mere eksponeret end interne netværk. Denne virkelighed har ramt Kamstrup A/S, der derfor har sikkerhed som et helt centralt tema i sin forretning.