EARTO uddeler de årlige priser i innovation

Ved en event i Bruxelles d. 12. oktober uddelte den europæiske interesseorganisation EARTO (European Association of Research and Technology Organisations) to innovationspriser til projekter inden for kategorierne ”Impact Delivered” og ”Impact Expected”. Teknologisk Institut deltog i konkurrencen med et projekt i hver kategori. 

I forbindelse med uddelingen af innovationspriserne udgav EARTO en ny publikation, hvor der er en beskrivelse af vinderprojekterne samt en lang række gode cases, som europæiske RTO’s (I DK GTS-institutter) arbejder med. Formålet er at vise den brede vifte af temaer, der bliver arbejdet med – og at vise den effekt RTO’s skaber i Europa i form af nye innovationer, der skaber vækst og arbejdspladser.

Vinderne var…

Vinderen i kategorien ”Impact Delivered” var UAR og PCCL fra Østrig med en handske til medicinsk brug, der mindske allergiske reaktioner, som ellers har været et stort problem med eksisterende handsker. Læs mere på s. 6 i publikationen.

Den franske RTO – CEA – vandt i kategorien ”Impact Expected”. Instituttet arbejder med en revolutionerende LED teknologi, og har udviklet en ny generation af 3D LED, der reducerer produktionsomkostningerne. Læs s. 12 i publikationen.

Bidrag fra Teknologisk Institut

Teknologisk Institut har to cases med i publikationen, og du kan læse deres bidrag på s. 19 om et solcelledrevent køleskab og s. 24 om arbejdet med et nyt kateter, der mindsker risikoen for infektioner.

Du kan hente publikationen her

Info om EARTO

EARTO varetager interesserne for de europæiske RTO’er (Reaserch and Technology Organisations) i forhold til EU’s beslutningstagere på området.

EARTO repræsenterer cirka 350 RTO’s fra EU-landende og associerede lande som Schweiz og Norge. GTS-institutterne er de danske RTO’s.

Læs mere her