Drone-branchen i kraftig vækst

En nyligt opdateret kortlægning fra Teknologisk Institut viser, at antallet af professionelle drone-operatører i Danmark er steget med 30 procent på mindre end et år. Samtidig er brugen af droner udvidet til nye formål, skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Brugen af droner til civilt brug i Danmark er i stærk vækst ifølge en ny kortlægning af den danske dronebranche, som er foretaget af Teknologisk Institut. I perioden januar til oktober 2016, altså på mindre end et år, er antallet af godkendte droneoperatører, teknologi-leverandører og systemintegratorer vokset med ca. 30 procent. Dermed tæller den danske drone-branche nu godt 400 professionelle virksomheder og organisationer.

På vej mod mere avanceret brug af droner

Brug af droner til luftfoto og videooptagelser tegner sig for godt halvdelen af de registrerede professionelle droneoperatører i Danmark, fx til brug ved TV- og filmoptagelser, ejendoms-mæglere og til events, hvor 212 virksomheder er registreret mod tidligere 137. Samtidig er der dog ifølge kortlægningen flere avancerede brugere af droner på vej. For eksempel er brugen af droner i byggebranchen og til geografisk landmåling mere end tredoblet fra 15 til 66 virksomheder.

Læs mere her

Mere information

Dronebranchen i Danmark: Opdateret kortlægning fra Teknologisk Institut er en del af resultatkontrakten ”Professionelle civile droner”, udarbejdet for Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

Foto: Teknologisk Institut