Forskning og udvikling

Det er en hovedopgave for GTS-institutterne at sikre den teknologiske infrastruktur i Danmark. Det sker ved, at GTS-nettet konstant følger den teknologiske udvikling og er med til at udvikle ny viden og teknologiske services, som er til gavn for det danske erhvervsliv. Arbejdet sker ofte i tæt samarbejde med danske og/eller udenlandske universiteter samt danske virksomheder.

Omkring 18 % af GTS-institutternes omsætning er forsknings- og udviklingsmidler, hvoraf cirka 9 % er resultatkontrakter med Styrelsen for Forskning og Innovation og cirka 9 % forskningsmidler vundet i konkurrence. Resten af omsætningen er salg af ydelser på kommercielle vilkår.

Opbygning af nye teknologiske services

GTS-nettets forskningsindsats har fokus på udvikling og opbygning af nye teknologiske services, som ikke er tilgængelige på det private marked. Formålet med forskningsaktiviteterne er at give danske virksomheder de bedste muligheder for innovation og udvikling.

Desuden udvikler GTS-nettet nye test- og prøvningsmetoder, som kan leve op til de krævende danske og internationale standarder. Det er også væsentligt for GTS-nettet at hente ny teknologisk viden hjem fra udlandet og gøre den anvendelig for de danske virksomheder.

Opgaver inden for forskning og udvikling

Hos GTS-nettet kan virksomheder købe forskningsbaseret viden, som kan sikre, at virksomheden højner det teknologiske og vidensmæssige indhold i sine ydelser, processer m.m.

Men herudover er der en række forskellige fonde og støtteordninger, som virksomheder kan gøre brug af i forbindelse med et FoU-projekt.

Kontakt det enkelte institut direkte for mere information om, hvordan din virksomhed kan benytte GTS-institutternes forsknings- og udviklingskompetencer.

Mere information

Om GTS-institutterne

Om resultatkontrakter med Styrelsen for Forskning og Innovation

Foto: Bioneer