Den fynske robothub udvider – igen!

Teknologisk Institut udvider igen sine robotfaciliteter i Forskerparken i Odense. Det er betydelige europæiske investeringer inden for robotsikkerhed og smart produktion, der ligger bag udvidelsen. 

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2019. Udvidelsen af robotfaciliteterne er blevet nødvendigt i takt med, at GTS-instituttet har udvidet sin portefølje af europæiske projekter. Det kræver mere plads, fortæller centerchef ved Robotteknologi på Teknologisk Institut, Kurt Nielsen.

“Som følge af, at vi netop har vundet yderligere to europæiske projekter, får vi brug for at udvide vores laboratorier”, siger han og tilføjer:

“Vi er eksempelvis netop gået sammen med fire andre europæiske vidensinstitutter om at gøre det langt nemmere at løfte arbejdsmiljøet og produktiviteten med kollaborative robotter i projektet COVR. Det kræver et nyt laboratorium for robotsikkerhed”.

De nye projekter føjes til en portefølje på nu i alt 10 igangværende EU-projekter inden for robot- og produktionsteknologi – med et samlet budget på omkring 300 mio. kroner. I cirka halvdelen af projekterne er det Teknologisk Instituts robotcenter i Odense, der leder hele den europæiske indsats i projektet. Det gælder eksempelvis i COVR.

En blomstrende industri

Fyn har siden 90’erne skabt en blomstrende industri og forskning inden for robotteknologi centreret omkring Odense. Og Teknologisk Instituts voksende, europæiske position inden for robotinnovation er med til at gavne det danske erhvervsliv, mener Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

“Det er meget positivt for den fynske robotklynge og for danske robotvirksomheder i det hele taget, at Teknologisk Institut trækker denne internationale teknologiudvikling til Danmark. De europæiske projekter involverer et stort antal virksomheder, som på den måde kan få et teknologisk løft. Det her er endnu en styrkelse af den fynske robotklynge, som vi har en ambition om at gøre til verdens førende klynge for udvikling, produktion og anvendelse af robotter”, siger borgmesteren.

Med en udvidelse på 800 kvadratmeter skal hallen, udover at huse mere laboratorieplads, også bestå af særlige faciliteter til at udvikle kunstig intelligens og visionteknologi.

Derudover kommer hallen også til at bestå af endnu flere aflåste udviklingsrum, som skal rumme flere hemmelige robotudviklingsprojekter.

Teknologisk Institut har løbende udvidet sine robotfaciliteter de seneste 10 år. Senest i 2015 hvor man byggede det, der i dag fungerer som robotindustriens innovationshal. Med den nye udvidelse kommer Instituttets afdeling i Odense til at have et areal på omkring 2800 kvadratmeter.

Yderligere oplysninger

Centerchef Kurt Nielsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2211, mail: kuni@teknologisk.dk

Hent flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut her