Delegation

Delegation fra Østrig besøgte GTS-institutterne

Mandag og tirsdag i uge 26 havde GTS-nettet besøg af en delegation fra Østrig på 33 kvinder og mænd, der var kommet for at høre, hvordan vi i Danmark arbejder med at skabe innovation i dansk erhvervsliv.

Det er blevet bemærket, at Danmark er placeret helt i top på den europæiske rangliste ”Innovationsscorebord” over de mest innovative lande, hvor Danmark er placeret som nummer 2 efter Sverige. Det var en af grundene til, at en delegation fra Østrig havde taget turen til Danmark. Delegationen bestod bl.a. af RTO’s fra Østrig ”ACR” (minder om de danske GTS-institutter), repræsentanter fra brancheforeninger og journalister.

Om mandagen var delegationen på besøg  i Styrelsen for Forskning og Innovation. Her blev de præsenteret for det danske innovationssystem, Danmarks Innovationsfond, GTS-systemet og Innovationsagenterne. Dagen efter var der besøg på Teknologisk Institut, Opfinderrådgivningen, DMRI, DBI og FORCE Technology.

Her et par fotos fra dagene:

Artikelfoto øverst: Direktør Helle Lindholm Mikkelsen fortæller om DBI og viser rundt i GTS-instituttets brandtestfaciliteter.

Søren Stjernqvist, adm. direktør i Teknologisk Institut, gav en generel præsentation af GTS-instituttet:

søren1

Kasper Birkeholm Munk, teamleder i Ide & Vækst, fortalte om Opfinderrådgivningen:

kasper1

Maria Strandesen, Innovationschef i FORCE Technology gav en generel introduktion, inden der var rundtur på instituttet:

maria1