Vandkrise

Dansk vandteknologi kan hjælpe Sydafrika med løsning på vandmangel

Sydafrikansk delegation har været på inspirationsbesøg hos Uddannelses- og Forskningsministeriet for at høre mere om dansk forskning og teknologi inden for vandområdet. Delegationen var bl.a. forbi DHI. 

Dansk forskning, know-how og teknologi er kendt for at være langt fremme i forhold til grundvand og drikkevand, håndtering af spildevand, effektivisering af vandforbrug og minimering af vandspild. Den viden kan komme Sydafrika til gavn og være med til at finde løsninger på den aktuelle situation med vandmangel, hvor især Cape Town er hårdt ramt.

Den sydafrikanske delegationen var meget interesserede i at samarbejde med danske interessenter, og derfor planlægger de nu en større delegation til Danmark med forskere og ministeren for vand og sanitet. Turen forventes at være i løbet af foråret 2018.

Om delegationens besøg

Delegationen besøgte Uddannelses- og Forskningsministeriet den 21.-23. januar 2018 og mødtes med både Københavns Universitet, Aarhus Universitet og VIA University College, der alle er interesserede i at øge samarbejdet med de sydafrikanske myndigheder og andre interessenter. Delegationen besøgte også GEUS og mødtes med GTS-instituttet DHI, DI, Danida Fellowship Centre og Novozymes’ Hello Science!-initiativ.

Læs mere her