Dansk radarproducent sætter robotter på programmet

Verdens førende producent af Doppler-radarer har sammen med Teknologisk Institut i Odense og Manufacturing Technology Centre i Storbritannien arbejdet på at implementere en robotløsning, hvor lodningsprocessen er i fokus.

Weibel Scientific udvikler og producerer højteknologiske hastigheds- og positionsmålingsudstyr baseret på dopplereffekten og nyeste radarteknologier. Radarerne – der produceres i Allerød – bruges til ballistiske målinger og til sporing af opsendelser af blandt andet rumfærger og satellitter.

Virksomheden har leveret mere end 4.000 avancerede radarer til brug i rumforskning, flyindustri, forsvar samt missilforsvar i mere end 40 lande.

– Der er et stort potentiale i markedet, og vi vil gerne undersøge mulighederne for at øge vores volumen endnu mere for at gøre os klar til vækst, siger Morten Glad Steinmeier, der er produktionsleder hos Weibel Scientific i Allerød.

Voucher førte til effektiv produktion

Weibel Scientific er en af de danske virksomheder, der har ansøgt og fået tildelt en såkaldt ”voucher” gennem ROBOTT-NET, der er et netværk bestående af de førende teknologiske serviceinstitutter inden for robotteknologi i Europa – ledet af Teknologisk Institut.

– Vi har sat robotter og automatisering på dagsordenen for at kunne producere hurtigere og mere effektivt, for at styrke kvaliteten i det vi laver og for at skåne medarbejderne i nogle af de her ret ensformige processer, siger Morten Glad Steinmeier.

Weibel Scientific har med deres voucher ønsket at implementere en robotløsning i deres printpladeproduktion for at automatisere lodningsprocessen. Robotten skal være let at programmere og kollaborativ.

– I den her ROBOTT-NET-voucher har vi rådgivet Weibel om eksisterende løsninger på markedet til automatiske lodprocesser, siger Mikkel Rath Pedersen, der er specialist hos Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, og tilføjer:

– Udover rådgivning har vi foretaget nogle eksperimenter her i Odense i forhold til at sætte komponenter i print, som er det næste naturlige skridt at automatisere, når du har automatiseret din lodningsproces.

Klar til næste skridt

Weibel Scientific er med voucher-projektet nu klar til at tage næste skridt i virksomhedens automationsprocesser.

– Det gør os mere konkurrencedygtige og vil give os større volumen i produktionen, siger Morten Glad Steinmeier.

– Voucheren har givet os supergodt input i forhold til at kvalificere vores arbejde med at automatisere virksomhedens processer. Potentialet er endnu større end først antaget – ikke alene inden for de områder voucheren afdækker, men også for andre processer i produktionen, tilføjer han.

Du kan se en film om samarbejdet her

Projektet er en del af det EU-finansierede ROBOTT-NET, hvor Weibel Scientific har ansøgt og fået en voucher til deres robotidé. Voucheren giver adgang til ca. 400 timers gratis konsulenthjælp fra nogle af de bedste GTS-institutter i Europa.

Se Weibel Scientifics voucher på robott-net.eu, hvor du også kan se de mange andre spændende voucher-projekter