Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

I et nyt partnerskab går Bioneer sammen med National Biologics Facility (NBF), som med støtte fra Novo Nordisk Fonden i dag er en del af DTU Bioengineering, der mod betaling leverer services til medicinalfirmaer inden for tidlig opdagelse af lægemidler og præklinisk udvikling.

Partnerskabet giver nye muligheder

Partnerskabet vil gøre det muligt for Bioneer at tilbyde end-to-end ikke-GMP-produktion af rekombinante proteiner ved hjælp af både mikrobielle og pattedyrsekspressionsplatforme, lyder det i meddelelsen, der ikke oplyser noget om de finansielle vilkår i partnerskabet.

“Vi er meget begejstrede over at gå sammen med NBF og være i stand til at udvide vores tilbud og kapacitet til kunder, der søger pattedyrscellelinieudvikling og produktionskapacitet for rekombinante proteiner,” siger Jette Asboe Lassen, CBO hos Bioneer, der også giver udtryk for, at produktionskapaciteten for rekombinante proteiner, som Bioneer råder over, næsten bliver fordoblet med den nye alliance.

Mod slutningen af året bliver der altså ca. 500 kvm ekstra plads, herunder med laboratorier til udvikling af bl.a. pattedyrscellelinjer og proteinekspression.

Du kan læse den fulde pressemeddelelse her

Foto: Bioneer