Indlæser Begivenheder

« All Events

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nye værktøjer til sikker kemi

7. december 2015 @ 12:00 - 16:30

- Gratis
Nye værktøjer til sikker kemi

DHI og “Kemi i Kredsløb” afholder workshop i Middelfart den 7. december om mere sikker kemi ved hjælp af nye værktøjer. På workshoppen vil du blive præsenteret for et udvalg af nye metoder og værktøjer, som DHI og deres samarbejdspartnere i “Kemi i Kredsløb” har udviklet for at støtte danske virksomheder.

Dagens program om sikker kemi:

 • 12.00 – 13.00 Registrering og frokost
 • 13.00 – 13.30 REACH godkendelsesordning – et værktøj til risikohåndtering v. N.N, Miljøstyrelsen. Hvilke trin indeholder godkendelsesprocessen? – Hvad er industriens syn på ansøgningsproceduren? og Hvilke principper følger Miljøstyrelsen i sine anbefalinger?
 • 13.30 – 13.45 Håndtering af problematiske stoffer v. Projektchef Jens Tørsløv. Vi har udviklet et redskab til dig, der håndterer særligt problematiske stoffer under REACH-forordningen. Redskabet kan være til hjælp i dine overvejelser og vurderinger af muligheder ved den fremtidige håndtering af disse stoffer.
 • 13.45 – 14.00 Forretningsmodeller for substitution af problematiske stoffer v. Eva H. Engelund. Kemi i Kredsløb arbejder for at få danske virksomheder til at substituere problematiske stoffer i deres produkter. Hør om forretningsmodeller, der sigter mod cirkulær økonomi, og hvad Kemi i Kredsløb kan gøre for at hjælpe dig i gang med substitutionsprocessen.
 • 14.00 – 14.15 ChemClass – et værktøj til klassificering af kemiske blandinger v. Ilaria de Rosa Carstensen. ChemClass giver dig mulighed for at klassificere din kemiske blanding efter beregningsmetoderne i ”Globally Harmonized System” (GHS) med få klik. Du kan tilpasse klassificeringen til de nationale implementeringer af GHS verden over.
 • 14.15 – 14.30 ES Creator v. Dorte Rasmussen. ES Creator er et ekspertværktøj til eksponeringsvurdering af kemiske blandinger og er baseret på EU’s klassificeringssystem (CLP). Værktøjet kan også bruges til en sammenligning af flere alternativer stoffer i en substitutionsproces.
 • 14.30 – 15.00 Pause med forfriskninger
 • 15.00 – 15.15 Arbejdspladsbrugsanvisning i en app v. Afdelingsleder Helle Westphal. Arbejdspladsbrugsanvisningen lige ved hånden! Det er nu muligt med den nye app, som DHI har udviklet til smartphone.
 • 15.15 – 15.30 To platforme med ressourcer og værktøjer til virksomheder v. Innovationschef Margrethe Winther-Nielsen. DHI har udviklet en virtuel platform, der giver dig adgang til værktøjer og online kurser om miljø- og sundhedsmæssige aspekter af kemiske stoffer og produkter. En ny platform er undervejs i substitutionspartnerskabet Kemi i Kredsløb med værktøjer, der støtter innovativ substitution i alle dens faser.
 • 15.30 – 16.30 Session med demonstration af værktøjer og mulighed for at få ”hands-on”. Der vil være stande bemandet med eksperter i de forskellige værktøjer. Derudover vil der være en stand, hvor du kan få mere at vide om Kemi i Kredsløb og virksomheders mulighed for støtte til innovative udviklingsaktiviteter

Mulighed for at afprøve de nye værktøjer

Værktøjerne er udviklet med finansiel støtte fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen under DHI’s resultatkontakt og Miljøstyrelsen i partnerskabet “Kemi i Kredsløb”. Du kan læse mere om DHI’s resultatkontrakt ”Forum for sikre og bæredygtige produkter”. Der vil blive mulighed for at afprøve værktøjerne og tale med repræsentanter fra “Kemi i Kredsløb

Tilmeld dig i dag

Det er gratis at deltage med med en no-show gebyr på 500 kr. ved afbud efter den 2. december. Tilmeld dig ved at skrive til Lisbeth Schomacher på ls@dhigroup.com eller ved at ringe på 4516 9083 senest 2. december. Yderligere information: Margrethe Winther-Nielsen, mwn@dhigroup.com, tlf. 6171 7929

 

Detaljer

Dato:
7. december 2015
Tidspunkt:
12:00 - 16:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangører

DHI
Kemi i Kredsløb

Sted

Severin
Skovsvinget 25
Middelfart, 5500 Danmark
+ Google Maps

Detaljer

Dato:
7. december 2015
Tidspunkt:
12:00 - 16:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangører

DHI
Kemi i Kredsløb

Sted

Severin
Skovsvinget 25
Middelfart, 5500 Danmark
+ Google Maps