Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Drænvand til proteinfoder

20. november 2015 @ 14:00 - 15:30

- Gratis
Drænvand

Søer, drænvand- og regnvandsbassiner kan indeholde store mængder næringsstoffer i form af kvælstof og fosfor. Og i stedet for at næringsstofferne går tabt i vandmiljøerne, kan man udnytte dem til dyrkning af andemad og andre vandplanter, som kan anvendes til proteinrigt foder.

Projektet ”Drænvand til proteinfoder” er nået til fase II, hvor man bl.a. vil se på, hvordan man optimerer høsten og får det bedst mulige udbytte.

Effektiv til at fjerne flydende vandplanter

Projektpartner Erik Lykke fra Lykkes H Aps, Knebel har udviklet en metode/høstkoncept til at skimme vandoverfladen og på den måde bjerge andemad på en skånsom måde. Metoden er effektiv til at fjerne flydende vandplanter, som fx andemad, der har højt proteinindhold. Biomassen kan anvendes til foder af fx grise og køer. I ”drænvandsprojektet” har AgroTech videreudviklet konceptet til brug i regnvandsbassiner og mindre søer, hvor der er andemad eller der introduceres andemad til dyrkningssystemet.

Se en demonstration af høstkonceptet den 20. november

Ved åbent hus-arrangementet d. 20. november bliver der mulighed for at se demonstration af høstkonceptet, samt få en god diskussion med projektpartnerne om mulighederne med det nye dyrkningssystem/rensningssystem for vandplanter. Søen hører under Fussingø Skovdistrikt.

Du kan tilmelde dig her

 

 

Detaljer

Dato:
20. november 2015
Tidspunkt:
14:00 - 15:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Sted

Bioscience Kalø
Grenåvej 14
Rønde, 8410 Danmark
+ Google Maps

Detaljer

Dato:
20. november 2015
Tidspunkt:
14:00 - 15:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Sted

Bioscience Kalø
Grenåvej 14
Rønde, 8410 Danmark
+ Google Maps