Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Digitaliseringen af offentlige og private rum

11. juni 2014 @ 8:30 - 15:30

- Gratis
Digitalisering

For tiden sker der en bølge af digitaliseringer både i den offentlige og private sektor i disse år. Samtidig forventes det, at nye agile og adaptive teknologier kan styrke den enkelte borger, så hun/han endnu mere selv kan tage vare på eget liv hjulpet af selvmålinger og opsamlinger af informationer eller data om aktiviteter og adfærd.

  • Hvordan sikrer vi, at teknologierne faktisk kan bruges af borgerne?
  • Hvordan tilpasses de borgernes forudsætninger, forventninger og behov ift. at kunne tage vare på eget liv?
  • Hvordan kan vi vide, på hvilken måde de dataspor, vi afsætter hver dag, bliver anvendt?

Disse spørgsmål er af central betydning for både IT- og leverandørvirksomheder, det offentlige og ikke mindst den enkelte borger, og vil blive adresseret fra forskellige vinkler på konferencen.

Behov for viden om design, evaluering og etik

Mange små og mellemstore virksomheder udvikler teknologiske løsninger, som retter sig imod selvbetjeningsydelser i den offentlige sektor og/eller imod ’selvovervågnings-løsninger’ til den enkelte borger. Det kræver et innovationssamarbejde imellem offentlige og private aktører og stor viden om design og evaluering af løsninger, som brugerne reelt kan anvende og har gavn af. Videre fordrer det en løbende fremadrettet dialog om fx de etiske implikationer, der kan opstå ved, at offentlige og private instanser anvender og forvalter med afsæt i individuelle borgeres data. Og hvem har så ansvaret og hvilke konsekvenser skal det have, hvis man ikke formår at leve op til de krav om digitale procedurer, som systemerne er indrettet efter?

Mere dialog med forskningen

Konferencen sætter fokus på brugbarhed og udviklingsprocesser, dels inden for digitale løsninger til det offentlige og private, dels ift. selvmålinger eller – monitorering, og adaptive og fleksible borger-rettede systemer. Private og offentlige virksomheder præsenterer cases og peger på muligheder og barrierer ved udvikling og anvendelse af denne type teknologier. Dette sættes i perspektiv af nogle af Danmarks ledende forskere inden for adaptive teknologier, design, selvmonitorering, usability og udviklingsprocesser. Du kan således møde både forskere og praktikere inden for feltet.

Praktiske oplysninger

Konferencen afholdes den 11. juni kl 8.30 – 15.30 i Kulturhuset Islands Brygge og er arrangeret af InfinIT – Innovationsnetværk for IT, som Alexandra Instituttet er en del af. Det er gratis at deltage dog med en no-show gebyr på 800 kr. ved udeblivelse eller afbud på dagen. Læs mere og tilmeld dig.

Detaljer

Dato:
11. juni 2014
Tidspunkt:
8:30 - 15:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangør

InfinIT
Hjemmeside:
http://infinit.dk

Sted

Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
København S, 2300 Danmark
+ Google Maps

Detaljer

Dato:
11. juni 2014
Tidspunkt:
8:30 - 15:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangør

InfinIT
Hjemmeside:
http://infinit.dk

Sted

Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
København S, 2300 Danmark
+ Google Maps