Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bioaktivitet – hvad kan måles og hvordan?

17. juni 2015 @ 9:30 - 17:00

- DKK550
Bioaktivitet

Teknologisk Institut og InSPIRe Food inviterer i samarbejde med Science Ventures og Syddansk Universitet til seminar om bioaktivitet den 17. juni.

Der tales om at anvende nye råvarer og eksempelvis rest- og sidestrømme fra fødevareindustrien til at ekstrahere og oprense højværdiprodukter, der indeholder bioaktive stoffer. De bioaktive stoffer findes blandt andet i bærskaller, planterester, fiskefraskær, alger og kødhydrolysater.

Hvad er bioaktivitet?

Men hvad er bioaktivitet, og hvor lang er vejen, fra man har en hypotese om bioaktivitet, til man kan opnå en merværdi for et produkt eller en ingrediens?

På endagsseminaret ”Bioaktivitet – hvad kan måles og hvordan” vil emnet bioaktivitet blive belyst fra forskellige vinkler. Antioxidanter og andre bioaktive stoffer, som fx har en blodtrykssænkende, appetitregulerende eller cancerforebyggende virkning, kan måles ved forskellige metoder. Nogle af metoderne vil blive præsenteret på seminaret.

Lovgivningen og dokumentation

Der vil desuden være indlæg om lovgivningen på området, og om hvilken dokumentation der eventuelt kræves for at opnå godkendelse til at anprise et produkt. Endelig lægger vi op til en diskussion om, hvorvidt en anprisning overhovedet er nødvendig?

Detaljer

Dato:
17. juni 2015
Tidspunkt:
9:30 - 17:00
Pris:
DKK550
Begivenhed Kategori:

Arrangør

inSPIRE
Hjemmeside:
http://www.inspirefood.dk/

Sted

Forskerparken i Odense
Forskerparken 10
Odense M, 5230 Danmark
+ Google Map

Detaljer

Dato:
17. juni 2015
Tidspunkt:
9:30 - 17:00
Pris:
DKK550
Begivenhed Kategori:

Arrangør

inSPIRE
Hjemmeside:
http://www.inspirefood.dk/

Sted

Forskerparken i Odense
Forskerparken 10
Odense M, 5230 Danmark
+ Google Map