sundhedsinnovation

Australsk interesse for dansk sundhedsinnovation

Af Mette Thiel, Welfare Tech

Odense vil summe af aktivitet, når sundhedsprofessionelle fra hele verden mødes til Week of Health & INNovation (WHINN) den 19. til 23. oktober 2015. Det er første gang WHINN afholdes, og allerede nu har flere centrale virksomheder, organisationer og nøglepersoner meldt deres ankomst.

Ugen består af en lang række konferencer og events, som deltagerne kan vælge imellem og få ny viden, inspiration og indblik i den nyeste forskning og internationale trends inden for sundhed og innovation.

“Highlevel”-delegation fra Australien

Fra Australien kommer en ”highlevel”-delegation med ledere og beslutningstagere fra to af landets største sundhedsorganisationer: Aged and Community Service Australia, ACSA og Leading Age Services Australia, LASA. De skal i løbet af besøget bl.a. se nærmere på et nyt rehabiliteringskoncept i Odense Kommune, som er tilpasset den enkelte borgers situation, uanset om der er tale om midlertidig eller vedvarende støtte i forbindelse med sygdom, handicap eller anden funktionsnedsættelse.

Borgerinvolvering og mestring af egen rehabilitering

Det nye rehabiliteringskoncept i Odense Kommune blev rullet ud i hele Ældre- og handicapforvaltningen i årets første måneder, efter det er blevet testet og tilpasset i 2014. Konceptet består af fem rehabiliteringsforløb, der er tilpasset den enkelte borgers situation: fysisk funktionsnedsættelse, medfødt hjerneskade, erhvervet hjerneskade, vedvarende sygdomsudvikling og sindslidelse.

Forløbene er bemandet med forskellige fagpersoner, der har særlig viden om den eller de funktionsnedsættelser, der gør, at borgeren har brug for hjælp. Det sikrer mere målrettede og koordinerede indsatser over for borgerne og dermed, at borgerne bliver bedre hjulpet. Målet er, at borgerne får en rehabilitering, der styrker deres selvstændighed i hverdagslivet bedst muligt, og at borgerne let kan få overblik over, hvad de kan forvente af hjælp og støtte fra kommunen.

Gode kontakter i Australien

I Welfare Tech er det ikke overraskende, at netop Australien viser stor interesse for den danske sundheds- og innovationsmodel. Flere delegationer er på vej til Danmark senere på året for at se konkrete løsninger, ligesom Welfare Tech i april var inviteret til Australien for at fortælle om den velfærdsteknologiske klynge og den danske model for offentlig-privat innovationssamarbejde.

-Vi har flere australske virksomheder, som henvender sig, fordi de har interesse i klyngen, og fordi de ser den som indgang til det europæiske marked. Vi har også skabt gode kontakter i Australien, senest på en konference april, hvor vi var inviteret til Australien for at fortælle om, hvordan vi arbejder med velfærdsteknologi, innovation og markedsudvikling, siger programchef Karen Lindegaard, Welfare Tech.

Læs mere

Mere information om WHINN og sundhedsinnovation

WHINNs hjemmeside bliver løbende opdateret med nye arrangementer og information.  DELTA er blandt arrangørerne på WHINN 2015. Vil du vide mere om Welfare Techs aktiviteter på det australske marked, kan du kontakte programchef Karen Lindegaard, Welfare Tech, karli@welfaretech.dk, på telefon 24 61 19 31.