Biogasanlæg: Gylle er guld værd

Som økologisk grøntsagsavler har man sit at kæmpe med. Sygdomme fra husdyr kan teoretisk set smitte mennesker, hvis smitten overføres til grønsager via husdyrgødningen, og udnyttelsen af næringsstoffer i de økologiske afgrøder kan være for lav. Det besluttede Axel Månsson, én af Danmarks største producenter af økologiske grøntsager og æg, sig for at gøre noget ved.

En håndgribelig model er roden til alt godt

Det startede med et blankt papir og tanker om noget helt andet. Men det ligner mere og mere et potentielt erhvervseventyr, eller idé- og modeleventyr om man vil, som af alle steder tog fart i Fællessalen på Christiansborg og i Teknologisk Instituts fablab-truck ude foran ”Borgen”.

Nyt værktøj til miljøvurdering

DHI har opbygget viden om miljøvurdering, som er helt central for Dansk Akvakultur, fortæller Karl Iver Dahl-Madsen, formand for brancheforeningen Dansk Akvakultur.

Test af brand i rørsystemer til skibe

Brandprøvninger er nødvendige for at sælge en række produkter til byggeriet og den maritime sektor. Alligevel er brandteknik et meget smalt og specialiseret fagområde, specielt når det kommer til brandprøvninger.
Teknologisk Institut

Betonflader kan bruges til digital reklame

Teknologisk Institut har hjulpet lille dansk virksomhed med udvikling af teknologi, der kan vise billeder i beton.
Alexandra Instituttet

Eksplosion i mængden af massive data

Mængden af information og data stiger så kraftigt, at de ikke kan udnyttes med traditionel softwareudvikling. Samtidig er der brug for at gøre indsamlingen af data hurtigere. Det er to af de udfordringer, som Alexandra Instituttet arbejder med.
Presseklip

Seminar om national udbredelse af telemedicin

Hvorfor er national udbredelse af telemedicin en god idé for Danmark? Og hvordan når vi i mål? De mange oplægsholdere og de knap 100 deltagere på seminaret ”Danmark som telemedicinsk foregangsland” hos Ingeniørforeningen i Danmark den 29. august 2013 nåede i fællesskab frem til nogle af svarene på disse spørgsmål.

En kæde af kompetencer

Flere GTS-institutter arbejder inden for metrologi, og tilsammen udgør de en stærk kæde af kompetencer. Det mener Lars Lundgreen Larsen, fysiker (M.Eng. et M.Sci.) i Novo Nordisk.

Skal maden i skraldespanden eller tilbage i buffeten?

Hver dag ender store mængder mad som affald i landets storkøkkener og kantiner. Interessen for at udvikle nye metoder, der kan reducere mængden af mad, der ryger i skraldespanden, er derfor stor. Det fortæller Johanne Sønderlund Birn fra GTS-instituttet AgroTech.
DELTA

Hvor kommer bakterien fra?

Overalt i verden bliver mennesker syge af bakterier. Men hvilken bakterie er på spil, og hvor er den syge kommet i kontakt med den? Det er to afgørende spørgsmål at finde et hurtigt svar på for at sætte ind med den rigtige behandling og forebygge at andre bliver syge.