Energy harvesting eliminerer dyre batteriskift i elektroniske prisskilte

East West Instore Solutions sælger elektroniske prisskilte til danske butikskæder. Et innovationsprojekt med FORCE Technology (DELTA) viser vejen frem mod en billigere løsningsmodel for prisskiltene baseret på indendørs solcelleteknologi. Potentialet for detailhandlen er stort.

Sika sikrer støjdæmpning på skibe

Et lavt støj- og vibrationsniveau på skibe er essentielt, hvis passagerer skal sikres en behagelig rejse. Sika Marine fremstiller skibsgulve, og virksomheden samarbejder med FORCE Technologys akustikere om løsninger til reduktion af strukturbåret støj.

Nu kommer robotterne ud på byggepladsen

Først var der Industry 4.0. Nu kommer Construction 4.0. Det mener Finn Christensen, som er en af stifterne bag upstart-virksomheden Robot At Work, der har som ambition at automatisere byggepladsen. Som en del af robotmiljøet i Odense har virksomheden fået en solid platform at bygge videre på.

Danfoss udvikler termostat i TestSelv-faciliteter

Danfoss har i forbindelse med et IoT-udviklingsprojekt benyttet DELTA – En del af FORCE Technology og afdelingens nyoprettede IoT TestSelv-faciliteter i Aarhus. Hensigten var at lave 2D-udstrålingsmålinger på en antenne i en af deres termostater, så designet kunne optimeres.

Nu kan robotterne arbejde sammen

Teknologisk Institut har fået robotter til at arbejde sammen hos Vestas ved hjælp af fremtidens digitaliseringsmuligheder. Det betyder, at mobile robotter fungerer som de stationære robotters forlængede arm.

Bedre butiksindretning styrker brugeroplevelsen

Kan butikker indrettes, så kunderne får den optimale oplevelse af butikkens miljø og vareudvalg? Ved hjælp af eye tracking udstyr har FORCE Technologys Afdeling for Anvendt Psykologi givet anbefalinger til indretning af Spejdersport i Næstved.

Nyt brillestel 3D-printes i titanium

En serie af brillestel produceret i 3D-printet titanium har givet nye design- og produktionsmuligheder for en dansk brilledesigner med hjælp fra Teknologisk Institut.

Ny software giver tilgængelige tablets

Der findes omkring 1,1 millioner mennesker i Danmark, der ikke er født ind i den digitale tidsalder, og som har brug for en håndsrækning, når de skal anvende computere og tablets. Det har virksomheden duka søgt at imødekomme med hjælp fra InnoBooster og Alexandra Instituttet.

Tablets giver maskinfabrik indblik i alle data - hele tiden

Big Data, brug af tablets samt sensorer spiller en afgørende rolle og er et konkurrenceparameter for både danske og udenlandske produktionsvirksomheder, når de digitaliserer produktion og forsyningskæde.

Kompleksitet står i vejen for det fulde potentiale i Internet of Things

Elektronikvirksomheden Crysberg A/S, der producerer elektroniske styringer til industrielle vandingsanlæg, fik øjnene op for forenklingsmetoden Simplimize, da de skulle udvikle næste generations produktprogram.