Dansk OL-leverandør: Fremtiden byder (måske) på 3D printede bocciabolde

Den danske virksomhed Handi Life Sport har leveret bocciabolde til de Paralympiske Lege siden Seoul 1988. Virksomheden fastholder sin førerposition inden for specialsyede bolde til handicappede gennem konstante investeringer i ny teknologi. 

Psykologer hjælper mekanikere i at udføre bedre bilservice

Autoværksteder anvender i stigende grad digitale værktøjer i deres arbejdsprocesser. Derfor har psykologerne hos FORCE Technology afdækket, hvordan mekanikere interagerer med disse systemer. Det giver udviklerne unik indsigt i, hvordan de kan gøre produkterne mere brugervenlige.

Kunstig intelligens gør det muligt at opdage og stoppe droner

Det voksende antal af små, billige droner bringer i dag et stigende antal problemer med sig. Der er derfor behov for nye værktøjer, der kan spotte dronerne, når de nærmer sig et bestemt område - og her kan kunstig intelligens hjælpe.

Viden findes lige rundt om hjørnet

Teknologisk Instituts omfattende viden om robotteknologi gør det muligt at komme hurtigt og sikkert i mål med sine automatiseringsløsninger, fortæller salgschef Frank Damkjær, Pehama Production A/S. 

GTS-nettet er en ”deleordning” for SMV’er

Familievirksomheden Thürmer Tools har disruptet sig selv og står efter at være dømt ude igen stærkt på markedet for værktøjer. Virksomheden har arbejdet tæt sammen med GTS-institutterne. 

Adgang til fuldskalatest fastholder vindmøllebranchen i Danmark

Det tidligere Lindøværft er omdannet til en industripark. Her finder du ”Lindoe Component and Structure Testing A/S”, hvor virksomheder som det eneste sted i Danmark kan få udført fuldskalatest af store komponenter og systemer. 

Energy harvesting eliminerer dyre batteriskift i elektroniske prisskilte

East West Instore Solutions sælger elektroniske prisskilte til danske butikskæder. Et innovationsprojekt med FORCE Technology (DELTA) viser vejen frem mod en billigere løsningsmodel for prisskiltene baseret på indendørs solcelleteknologi. Potentialet for detailhandlen er stort.

Sika sikrer støjdæmpning på skibe

Et lavt støj- og vibrationsniveau på skibe er essentielt, hvis passagerer skal sikres en behagelig rejse. Sika Marine fremstiller skibsgulve, og virksomheden samarbejder med FORCE Technologys akustikere om løsninger til reduktion af strukturbåret støj.

Nu kommer robotterne ud på byggepladsen

Først var der Industry 4.0. Nu kommer Construction 4.0. Det mener Finn Christensen, som er en af stifterne bag upstart-virksomheden Robot At Work, der har som ambition at automatisere byggepladsen. Som en del af robotmiljøet i Odense har virksomheden fået en solid platform at bygge videre på.

Danfoss udvikler termostat i TestSelv-faciliteter

Danfoss har i forbindelse med et IoT-udviklingsprojekt benyttet DELTA – En del af FORCE Technology og afdelingens nyoprettede IoT TestSelv-faciliteter i Aarhus. Hensigten var at lave 2D-udstrålingsmålinger på en antenne i en af deres termostater, så designet kunne optimeres.