Ny teknologi vil forbedre olieproduktionen på land

Dansk opstartsvirksomhed inddrager Teknologisk Institut til modning af en nyudviklet teknologi, som kan strække eksisterende oliereserver. Teknologien er testet via Innobooster programmet - et virkemiddel under Innovationsfonden. 

Dansk startup virksomhed vil indføre automation i kabelindustrien

Relibond er en dansk startup virksomhed, som arbejder på en ny revolutionerende måde at forbinde strømkabler på. Udbygning af elnettet med avanceret højeffektive strømkabler er en del af løsningen til at tackle fremtidens energiudfordringer. Relibonds teknologi gør det mere sikkert, billigere og hurtigere at udbygge elnettet. 

Ny app skal oversætte mellem døve og hørende

Arbejdsløsheden blandt døve er skyhøj. Kun 38% af de døve i den erhvervsaktive alder er i job ifølge en rapport fra Ankestyrelsen og Det Centrale Handicapråd. Det vil folkene bag en ny app ændre på med hjælp fra Alexandra Instituttet og støtte fra InnoBooster-ordningen.
cercell

GTS-kompetencer var affyringsrampe for ny virksomhed

CerCell har 12 ansatte og producerer bioreaktorer til engangsbrug målrettet den bioteknologiske industri. Projektmidler og adgangen til laboratorier hos Bioneer var den kombination, der gjorde det muligt at etablere virksomheden tilbage i 2010. 

GTS-infrastruktur åbner døren til Mexico

Sidste år investerede FORCE Technology i en fuldautomatisk kraftmaskine, som er den største af sin slags i Danmark. Denne investering har været til glæde for den 27-mands store virksomhed, Eilersen Electric A/S, der i snart 50 år har solgt vejeceller. 

Robotrådgiver skal vurdere skader på biler

En auto-takserings-billede-algoritme skal støtte Topdanmarks eksperter i at vurdere skader på biler. Kort fortalt går det ud på at bruge machine learning til at kigge på billeder af skadede biler og få kunstig intelligens til at give en vurdering af skadens omfang samt pris for udbedring.

Iværksættere vil redde containere fra flammerne

Der er behov for nye slukningsmetoder på containerskibe. Den udfordring har den lille danske start-up, Rosenby Engineering, taget op. Løsningen forbedrer sikkerheden for sømændene, fragten og skibet og er udviklet bl.a. ved hjælp af en InnoBooster fra DBI.

Innovationstjek førte til forskningssamarbejde

For den 45-mand store virksomhed AH Metal Solutions var et innovationstjek det skub, der satte virksomheden i gang med forskningssamarbejde. Resultatet er, at virksomheden kan øge sin produktion af komponenter med 30 pct.

Dansk robotvirksomhed vil give byggebranchen vokseværk

De sidste fire år har virksomheden Robot At Work arbejdet på at få robotter ud på byggepladserne, hvor de kan arbejde sammen med håndværkerne. En stor del af byggebranchens virksomheder kan nemlig ikke skabe vækst på grund af manglende arbejdskraft.

Maskinlæring skal gøre det nemmere at indberette til SKAT

Startup-firmaet Digital Revisor er i gang med at udvikle et digitalt selvbetjeningssystem, der skal gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at indberette til SKAT. Alexandra Instituttet hjælper med at udvikle maskinlæringsalgoritme og -motor bag systemet.