Innovativ støjskærm skaber en oase fra trafikstøj

Trafikstøj er et problem for vores sundhed. Dette gælder særligt på udendørs opholdsarealer, hvor støjdæmpning af huse ikke hjælper. Hør om hvordan en stillebænk blev til et støjværn, og dermed en oase fra trafikstøjen.

Sundhed gennem Internet of Things

Vi lever længere. Og det er jo godt. Men stigningen i antallet af ældre udfordrer sundhedssektoren. En del af løsningen kan findes i øget brug af fjernmonitorering og IoT - såvidt kravene til håndteringen af sundhedsdata skærpes.

Interoperabilitet i ældre medicoudstyr

Et reelt marked for interoperable, telemedicinske produkter synes tættere på end nogensinde, takket være de seneste års indsats i de nordiske lande. Det er derfor tid til at overveje, hvad der skal ske med eksisterende udstyr.

Sådan bliver intelligente bleer bedre

I et nyt projekt, omhandlende anvendelsen af intelligente bleer på plejehjem, er Afdelingen for Anvendt Psykologi med til at sikre, at bleerne øger livskvaliteten for brugerne.
telemedicin

Fagligt forum om telemedicin til gravide

Et fagligt forum skal gøre det nemmere at dele erfaringer med telemedicin til gravide på tværs af landet. Der er ingen grund til, at man begår de samme fodfejl, når man udvikler velfærdsteknologi og telemedicin til gravide.
høreapparater

Høreapparater oplades på mindre end 30 sekunder

For verdens cirka 50 millioner høreapparatbrugere sker det flere gange ugentligt, at deres høreapparater løber tør for strøm. Og sammen med den sidste strøm fra høreapparatet forsvinder også deres evne til at høre.
sundhedsteknologi

Fremtiden inden for pleje- og sundhedsteknologi

Konferencen “Putting Health & Care Tech development on Speed” bød på masser af interaktion og spændende diskussioner, da 251 deltagere samledes for at høre sidste nyt om pleje- og sundhedsteknologi. Konferencen var en del af WHINN (Week of Health and INNovation), som blev afholdt i Odense den 19.-22. oktober 2015.
ordblinde

Ideboksen inkluderer ordblinde elever

Kompetencecenter for Læsning i Aarhus har påpeget et problem med at involvere læsesvage og ordblinde børn i undervisningen, når der samtidig skal være fokus på bevægelse. Ideboksen, et nyt ideudviklingsværktøj, skal hjælpe lærere til at skabe øvelser for hele klassen.
brugerne

Når brugerne udvikler medicinsk udstyr

Optimal behandling af ens nærmeste ligger højt på ønskesedlen hos alle pårørende, og nogle vælger selv at gribe ind i stedet for at vente på, at ”systemet” kommer med løsningen på lige netop deres problem. Selv om brugerne allerede spiller en central rolle i udviklingen af medicinsk udstyr, kan de få en endnu større betydning for udvikling af fremtidige produkter gennem såkaldt ”disruptiv innovation”.
Robotterne

Robotterne er her allerede

Hvordan bliver en fremtid fuld af robotter, hvad kommer de til at lave og vil de erstatte vores jobs, og hvad betyder det, hvis de bliver klogere end mennesker? Flere og nogle af de spørgsmål prøver Søren Tranberg Hansen og Jakob Fredslund at besvare i deres nye bog "Robotterne iblandt os".