interferens

Forebyggelse af interferens problemer styrker patientsikkerheden

For at undgå at hospitalsudstyr bliver udsat for elektromagnetisk støj og dermed fejler i brug, kontakter stadig flere teknologiansvarlige på supersygehusene DELTA’s EMC-eksperter om hjælp til at tænke EMC og interferens ind allerede i byggerifasen.

Det danske sundhedsvæsen står over for en gennemgribende modernisering, som skal effektivisere sygehusene og sikre borgerne en bedre behandling. For at sikre, at det fintfølende high-tech hospitalsudstyr virker i drift uden problemer, bliver mange sygehuse tjekket for elektromagnetisk interferens. Det gavner patientsikkerheden på fremtidens supersygehuse.

Interferens er et usynligt problem

Erfaringerne fra de gamle sygehuse viser, at specielt lavfrekvent støj fra elektriske installationer (fx stikkontakter, aircondition og elevatormotorer) interfererer med det følsomme hospitalsudstyr, så det enten er meget besværligt at aflæse målingerne, eller at udstyrets ydeevne direkte påvirkes.

”Det er umuligt at se interferens med det blotte øje. Derfor udgør det et usynligt problem for både sygehusledelserne og entreprenørerne, der skal indrette afdelingerne og lave strategier, som minimerer interferens-risikoen”, siger Senior Technology Specialist, Per Thåstrup Jensen, DELTA.

Hos DELTA’s EMC-eksperter er det muligt at få hjælp til at tænke EMC og interferens ind allerede i byggerifasen, så det kan undgås, at hospitalsudstyret udsættes for elektromagnetisk støj og dermed fejler i brug.

Læs hele artiklen på DELTA Share