Ny medicolovgivning kræver øget tilsyn med software

Ny EU-forordning øger kontrollen med risikofyldte apps og den kliniske funktionalitet, hvilket gør det sværere for softwareudviklere at lancere produkter.

Hvad er legionella, og hvordan undgår du det?

Med jævne mellemrum skriver pressen, at forekomsten af legionella smittede er steget. I denne artikel kan du læse mere om legionella, og hvordan det spredes.

Pas på skjult skimmelsvamp

Påvirkningen af vores helbred, fra skimmelsvampenes partikler og kemiske forbindelser, er et komplekst emne. Flere celleforsøg viser, at prøver med skimmelsvampepartikler er inflammatoriske og påvirker vores immunforsvar negativt. Teknologisk Institut understreger derfor vigtigheden af, at vi ikke lever med skimmelsvampe i vores indeklima.

Kan vi undgå spredning af bakterier i hospitalsmiljøer?

Hvert år bliver 100.000 danske patienter smittet under hospitalsindlæggelse, hvilket er en af hovedårsagerne til at patienter får forlænget deres indlæggelse. Derfor vil et nyt projekt mindske smittefaren ved at udvikle antibakterielle dørhåndtag.

Effektiv sundhedsteknologi tager højde for menneskers adfærd

Adfærdsdesign er et effektivt redskab til at udvikle nye teknologiske løsninger, der fordrer selvhjulpen handling til fordel for vores helbred. Derfor har FORCE Technologys IdemoLab, via metoden, hjulpet 2 virksomheder med at udvikle nye sundhedsteknologier i et innovationsprojekt.

Navigér i de nye krav til leverandører af medicinsk udstyr

Med den forestående publicering af de fremtidige regulatoriske krav for medicinsk udstyr - i form af forordningen om medicinsk udstyr - er det tid til, at virksomheder i industrien planlægger deres transition fra det gamle paradigme til det nye.

Der er noget i luften….

Opsigtsvækkende resultater fra undersøgelser af støv på børneværelser, ingen krav til afgasning af kemi fra møbler og få krav til indhold af kemi i byggematerialer. Livet er ikke nemt for det sunde indeklima. Paradoksalt nok viser en ny undersøgelse, at indeklimaet har stor betydning for bygherrer i forbindelse med renovering.
Parfume

Ny rapport: Parfume i rengøringsbranchen og detailindustrien kortlagt

Parfumeallergi er et stigende problem. I en ny rapport har FORCE Technology for Miljøstyrelsen og Arbejdstilsynet undersøgt, hvor udbredt anvendelsen af parfume er i rengøringsbranchen og i detailhandlen i Danmark.
Pulver

Dansk pulver skal kunne klare varmt og fugtigt klima

Dansk fødevare-, foderstof- og lægemiddelindustri har brug for bedre pulvere, hvis Danmark skal stå stærkt i forhold til eksport til nye vækstmarkeder. Nyt projekt skal sikre ny viden og teknologiske løsninger til industrien – løsninger, der er nødvendige for at forstå og styre håndtering, opbevaring og anvendelse af tørre produkter.
tandlægeskræk

Med ny app er det slut med tandlægeskræk

Efter fem år er MIKAT-projektet blevet realiseret i form af denne app mod tandlægeskræk. Så hvis du er en af dem, der er nervøse for at gå til tandlægen, er der nu hjælp at hente på din mobiltelefon