touch teknologi

Revolutionerende ny touch teknologi

DELTA hjalp med at finde kunder og investorer til at virkeliggøre en ualmindelig god idé.

DELTA og OPDI Technologies A/S indgik i starten af 2013 et strategisk partnerskab om fremstillingen af en specifik ASIC (Application Specific Integrated Circuit). Succeshistorien hedder i dag O-Net WaveTouch Ltd., og i foråret 2014 lanceres første færdige displaymodul til en trykfølsom skærm, der virker, når den er våd.

Ideen til et display, der virker, når det er vådt, stammer fra direktør i OPDI Technologies A/S og O-Net WaveTouch Ltd., Jørgen Korsgaard, der undrede sig over, at displayet på hans nye komfur ikke virkede, når det var vådt. I samarbejde med DTU Fotonik gik han i kast med at udvikle en lysbaseret teknologi til touch-skærme. Samarbejdet udmundede i en række patenter, der kan betyde, at trykfølsomme skærme og displays bliver langt billigere at fremstille, og at de får endnu flere anvendelsesmuligheder.

En trykfølsom skærm baseret på lys

Størstedelen af de trykfølsomme skærme i tablets og smartphones, vi kender i dag, er baseret på kapacitiv-touchteknologi. Sensordelen er bygget op af to lag af det gennemsigtige metal indium til at danne kapacitet-array-detektorer, hvor fingeren sættes på touch-displayet. O-Net WaveTouchs teknologi er baseret på lys. I ASIC’en sampler en række optiske sensorer lyset, hvorefter koordinaterne for, hvor fingeren berører skærmen, kan beregnes af en mikroprocessor. En kombination af dygtigt ingeniørarbejde og unik know-how har gjort, at O-Net WaveTouchs teknologi både er bæredygtig, rentabel og fleksibel. ASIC og mikroprocessor er fleksibelt forbundne og kan anvendes til såvel smartphones og til større enheder som tablets. De kan implementeres i alle former for displays og skærme – uafhængig af størrelse.

Læs hele artiklen på DELTA Agenda.