Nyt gastronomisk alternativ til vin

Teknologisk Institut og Rynkeby knækkede i fællesskab smagskoden ved udvikling af nyt gastronomisk alternativ til vin. 

Intet var overladt til tilfældighederne, da Rynkeby skulle udvikle et nyt gastronomisk alternativ til vin, hvor smagen matcher maden på landets førende restauranter. I samarbejde med Teknologisk Institut, AgroTech, blev den nye drikkemenu, også kaldet Dagmar, udviklet via nye måder at beskrive smage og dufte, sammensætte råvarer på og foodpairing.

– Vi manglede viden hos Rynkeby om den sensoriske profil til netop denne målgruppe. Her hjalp Teknologisk Institut os med, hvordan råvarerne bruges på en helt ny måde og gav os faglig sparring om smag og mad, så vi opnåede smagsvarianter med den rette sensoriske profil, siger Sanne Lundsgaard Rasmussen, Customer Marketing Manager fra Rynkeby.

Specialister i industriel gastronomisk innovation

Teknologisk Institut er specialiseret i industriel gastronomisk innovation. Det er en metode udviklet af Teknologisk Institut, hvor gastronomien er den kreative drivkraft i produktudviklingen, og smagen er i centrum. Under udviklingen af Dagmar bød Teknologisk Institut ind med afholdelse af workshops, udvikling af prøver, samt sensorisk beskrivelse og foodpairing.

Læs mere her