strømforsyninger

Mange importerede strømforsyninger lever ikke op til EU’s krav

Selv om man kan spare udviklingstid, er det nødvendigt at holde øjnene ekstra åbne, for flertallet af importerede strømforsyninger dumper i støjtest.

af Nanna Bastved, DELTA.

Stadig flere producenter af højteknologiske produkter vælger at indkøbe færdiglavede strømforsyninger fra udlandet. Selv om man kan spare udviklingstid, er det nødvendigt at holde øjnene ekstra åbne, for flertallet af importerede strømforsyninger dumper i støjtest. Og det er importøren, der bærer ansvaret for CE-mærket.

Hvis du ikke har egenudviklet opladeren til dit produkt, men i stedet importerer en færdigudviklet power supply fra eksempelvis Kina, er det vigtigt, at du sikrer dig, at opladeren er korrekt godkendt til at bære CE-mærket. Selv om et importeret produkt eller subsystem har et CE-mærkat påklistret, er der nemlig ingen garanti for, at det er korrekt godkendt og at man dermed kan stole på CE-mærket.

CE-mærket er ikke garanti for godkendelse

Nye tal fra Det Europæiske Markedstilsyn viser, at 76 % af alle CE-mærkede strømforsyninger ikke lever op til kravene for CE-mærkning, fordi de udsender for meget elektromagnetisk støj eller ikke lever op til dokumentationskravene. Det lægger ekstra pres på den videresælgende producent.

Husk at få opladeren med i test hos DELTA 

DELTA tester hver dag højteknologiske produkter for virksomheder, der har brugt mange år på at udvikle innovative produkter. Mange, der vælger at bruge en færdigudviklet switch-mode power supply til deres produkt, glemmer at tage stilling til, om strømforsyningen også skal med i EMC-testen.

Læs hele artiklen hos DELTA Agenda.