Live tracking gør mavefornemmelser overflødige

I dag kan man som eventarrangør billigt få et overblik over, hvor ens gæster bevæger sig hen, og hvor mange folk der er hvor på et givent tidspunkt – i realtid. Metoden blev blandt andet taget i brug af Alexandra Instituttet under årets Folkemøde.

Live tracking kan f.eks. bruges til at analysere opbygningen af et event og kigge på, om fordelingen af stader er hensigtsmæssig – alt efter hvor de besøgende bevæger sig hen og opholder sig. Det bliver også muligt at kigge på, hvilke stader der er meget trafik omkring, så man i realtid kan agere, rent sikkerhedsmæssigt, ved f.eks. at sende security eller frivillige hen til et sted, der ifølge data er ophedet.

Metoden kan også bruges til at definere, hvilke priser de enkelte stader skal have – uden at man som udlejer behøver at følge sin mavefornemmelse.

Teknologien er velegnet til kortere events

Alexandra Instituttet har allerede lavet kundetrafikprojekter med ServicePlatform i Vejle, Ry og Næstved og med IBIZ Techlab i Ringe til opsamling af data, der viser, hvordan folk bevæger sig rundt i byen, når de handler. Det resulterede bl.a. i forlængede åbningstider. Data viste nemlig, at der faktisk var folk i gågaden lørdag eftermiddag – stik mod butikkernes mavefornemmelse.

Trackingen af gågadens kunder foregik over tre uger. Men teknologien kan bruges til mere end tracking af kunder i byrummet og er også velegnet til brug ved kortere events. Morten Skov Jørgensen, Senior Software Engineer i Alexandra Instituttet, påpeger at “det er vigtigt at vise, at denne her teknologi ikke kun kan bruges til byrumsanalyser, men også til korte events, fordi det er nemt og billigt at sætte op, og det giver mening at bruge.”.

Tracking på Folkemødet

Alexandra Instituttet havde derfor opstillet sensorer på dette års Folkemøde på Bornholm. Et oplagt event at tracke mange mennesker ifølge Morten Skov Jørgensen. Han havde fem sensorer med i bagagen – alle på størrelse med skotøjæsker. De blev sat op ved Greater Copenhagen, GTS-teltet, Villa Det Gode Liv, Galleri Klejn og under scenen på cirkuspladsen.

Metoden er enkel – hvis din WiFi på telefonen er tændt, er du sporbar. Morten Skov Jørgensen påpeger dog, at ”vi ikke kan spore en specifik person, da vi har indført nogle sikkerhedsmekanismer – vi kan kun aggregere data.”

Sensorerne havde Morten Skov Jørgensen selv bygget, og hver sensor tog lige under to timer at lave og har indbygget hardware for 1000 kr. Sensorerne blev derefter placeret der, hvor det var muligt.

Du kan læse mere om resultaterne af trackingen her

Billede: Alexandra Instituttet