Kan radioteknologi åbne for nye muligheder for smarte produkter?

Virksomhed Sensohive leverer sensorløsninger til bl.a. gartnerier og restauranter, der har behov for at monitorere fugt og temperatur. Alexandra Instituttet er ved at teste, om det er muligt at erstatte virksomhedens nuværende radioløsning med den lovende radioteknologi LoRa. 

Det to år gamle firma Sensohive i Odense er udsprunget af universitetsmiljøet i Odense. De leverer sensorløsninger til specifikke områder såsom måling af temperatur og luftfugtighed i drivhuse, gartnerier og restaurationer. Steder, hvor sensorer blandt andet på grund af vand, har trange kår.

– Sensohive har bygget deres egen løsning med egen radioteknologi for bedre at kunne trænge i gennem materialer som eksempelvis vand. De smider også produktet ind i frysere blandt kød på slagterier til brug for logning af fødevaretemperaturer både for kontrol og for hygiejne. Der er et stort marked, som Sensorhive har set, forklarer Mads Darø Kristensen, Software Architect, PhD ved Interactive Spaces Lab, der tester en ny sensorløsning med dem.

Det hårde miljø, hvori Sensohive typisk monitorerer, giver nemlig nogle udfordringer: Det er svært for data at trænge gennem vand eller kød, så der er muligvis brug for at gøre brug af en anden radioteknologi.

– De ville høre, om vi kan bygge en prototype af deres system til at se om en anden radioteknologi virker bedre. Når det er testet her, er det planen, at vi sætter et test-setup op ude ved nogle af deres kunder, siger Mads Darø Kristensen.

LoRa – radioteknologien med en masse fordele

Radioteknologien LoRa burde kunne håndtere det, men det er en helt anden teknologi end den Sensohive har bygget, og derfor har de søgt assistance hos Alexandra Instituttet. LoRa er en upcomming radioteknologi, fordi den laver long range, low power og low bandwitdh transmission. Med den undgår man at bruge for meget strøm, og den har samtidig en god rækkevidde.

Læs hele artiklen her