mode

Fokus på kemi i tekstiler er på mode

Miljøminister Kirsten Brosbøl deltog i det officielle opstartsmøde i Partnerskab for Kemi i Tekstiler, som faciliteres af FORCE Technology. Med partnerskabet ønsker Miljøministeren at skabe en forgangsposition for Danmark og dansk mode.

Den 27. januar 2015, lige inden modeugen, blev kommissoriet Partnerskab for Kemi i Tekstiler skudt i gang hos Danish Fashion Institute.

Miljøminister Kirsten Brosbøl holdt indledende en tale, hvor hun anderkendte, at det kan være en stor udfordring for mange mindre virksomheder at skabe sig et overblik over deres værdikæde. Samtidig fremhævede Miljøministeren, at dette fokus på bæredygtighed skal ses som en mulighed for at skabe en forgangsposition for branchen ved hjælp af nye teknologiske løsninger, og at dette skal give branchen en fordel på den lange bane.

Stigende fokus på CSR i modebranchen

Forinden da bød direktør for Danish Fashion Institute Eva Kruse velkommen og fortalte – med et smil – at det er sjældent, at man starter modeugen med fokus på kemikalier, men at hun oplever en stigende opmærksomhed på både kemikalier og CSR generelt i modebranchen.

Efterfølgende var der indlæg fra FORCE Technology, Gabriel, Bestseller og Novozymes, hvorefter deltagerne i grupper skulle komme med konkrete løsningsforslag på udfasning af problematisk kemi i tekstilindustrien. Grupperne skal gennem det næste halve år arbejde med deres løsningsforslag, hvorefter der samles op til endnu et møde.

Læs mere