Brugertest af produktet gjorde forskellen

Du kender det måske fra dig selv: Du sidder og arbejder og pludselig mister du dine friske øjne og evnen til at sætte dig i modtagerens sted. Den udfordring stod Henrik von Scholten fra firmaet Successiv med. Men så fik kan sat nye vinkler på sit kommende produkt med Alexandra Instituttet via Videnkupon.

Hurtigt og effektivt

Med en effektiv indsats behøver selv betydningsfulde ændringer ikke at tage lang tid. Den erfaring fik Henrik von Scholten fra firmaet Successiv med sig, da han med hjælp fra Alexandra Instituttet på kun to uger fik indblik i, hvordan brugerne så på virksomhedens produkt BuildScore, og hvordan han effektivt kunne forbedre det:

– Det har været en ubetinget succes at samarbejde med Alexandra Instituttet. At få udpeget præcist, hvad der bør ændres i vores interface og at få brugervinklen på produktet BuildScore, har været enormt værdifuldt for os, fortæller Henrik von Scholten, og fortsætter: – Alexandra Instituttet har hurtigt og effektivt fået stillet skarpt på, hvad der er vigtigt, og hvordan vores system kan blive kommunikeret mere præcist ud. Der ligger omfattende beregninger og analyser bagved vores BuildScore, og det er essentielt, at brugeren kan forstå de tal, vi opstiller grafisk. Med Alexandra Instituttets hjælp har vi nu fået en brugergrænseflade, der er mere klar og intuitiv, og jeg er meget positivt overrasket over, hvor lidt tid og ressourcer, der egentlig skulle til, for at vores brugergrænseflade nu kommunikerer meget stærkere, forklarer Henrik von Scholten.

Sammenligner bygningers elforbrug

Successiv er en virksomhed, der ved hjælp af avancerede algoritmer har udviklet et webbaseret system, BuildScore, der gør det muligt at sammenligne én bygnings energiforbrug med tilsvarende bygningers energiforbrug. For eksempel kan administratorerne af en svømmerhal eller en kontorbygning meget præcist sammenligne med andre lignende bygninger for dermed at finde ud af, hvordan de forbruger energi, og ikke mindst hvor de bør sætte ind i kampen for at optimere forbruget. Produktet er endnu ikke markedsmodent, men ifølge Henrik von Scholten, er BuildScore netop nået skridtet videre fra en prototype. Ikke mindst med hjælp fra Alexandra Instituttets Senior Green Urban Designer, Trine Plambech.

Håndgribelig rapport med forbedringer til interfacet

– Med Successiv og produktet BuildScore fik jeg muligheden for at få brugerne i spil gennem brugertests og interviews. Det var to meget fokuserede uger, hvor jeg testede af, hvordan brugerne forstod brugergrænsefladen, og hvordan den kunne forbedres. Det mundede dels ud i nogle designforslag, dels i en meget håndgribelig rapport, der peger på udfordringer og mulige forbedringer med interfacet, forklarer Trine Plambech, og fortsætter: – Samme dag som Successiv modtog min rapport, gik de i gang med at ændre interfacet til BuildScore. Der gik ikke mere end uge, før deres user interface så væsentligt anderledes ud, så jeg er meget imponeret over den gejst og omstillingsparathed, der var i virksomheden. Samarbejdet med Successiv var en rigtig fin reminder om, hvor langt man faktisk kan komme selv med et mindre setup, slutter hun.

En øjenåbner om styrken i brugertest

For Henrik von Scholten har samarbejdet været en øjenåbner omkring styrken i brugertests, og han er overbevist om, at det ikke er sidste gang, han benytter sig af den brugerdrevne metode:

-Den brugerdrevne metode var så værdifuld, at den helt sikkert skal benyttes videre i forløbet. Vi vil uden tvivl fortsætte samarbejdet med Alexandra Instituttet, og jeg er sikker på, at når vi vender tilbage til de tidligere interviewpersoner, vil de tydeligt kunne se vores forbedringer. Nogle ændringer tog kun et nanosekund at lave, men effekten er mærkbar – også for os, slutter Henrik von Scholten.

Om Videnkupon/InnoBooster

Videnkupon-ordningen er nu ophørt og i stedet erstattet af InnoBooster-ordningen.  Med InnoBooster er det den nyskabende idé, som er i centrum. Det kan være et nyt produkt, en ny service, der ikke er på markedet i dag eller forbedring af en proces, der skaber bedre konkurrenceevne. I det nye InnoBooster-program pr. 1. august 2015 der er nye muligheder for flere typer af virksomheder og langt større investeringsbeløb. Læs mere.

Om BuildScore

BuildScore er et intelligent, webbaseret koncept, der opdelt i byggekategorier kan sammenfatte, analysere og benchmarke bygninger, forbrug, kapacitet og anvendelse. BuildScore er rettet mod organisationens ledelse, facility managers, driftspersonale og brugere.