algoritme

Algoritme bestemmer vejen

Tre unge mænds interesse for løb og matematik fik dem til at udvikle en præcis data-algoritme og efterfølgende starte virksomheden mO2tion Technology. Det algoritme- og sensorbaserede værktøj kan måle og analysere på løberes stil og statur.

De opsøgte Opfinderrådgivningen for råd om eventuel patentering og afsætning på licens til eksisterende virksomhed. Med tilbagemeldingen fra patentmyndighederne i hånden vurderede mO2tion Technology sammen med Opfinderrådgivningen, at beskyttelsesmulighederne ikke ville være tilstrækkelige. Derfor valgte de at beskytte sig ved at hemmeligholde firmaets knowhow om algoritmen. Efter 1½ år under radaren er de nu er ved at være klar til at lancere mO2tion-teknologien som et helstøbt produkt- og forretningskoncept.

Opfinderrådgivningen har et stort netværk

I det hele taget er der brugt rigtig mange kræfter på at vende forretningsmodeller for mO2tion Technology’s særlige algoritme. Opfinderrådgivningen var via sit netværk behjælpelig med at få sat møder op med interesserede investorer for at tage algoritmen med det spændende potentiale videre.

”Vores primære opgave er at bane vej for licensaftaler mellem idéhavere og virksomheder, men alle med gode idéer skal igennem valget om at starte selv eller gå licensvejen. Vi har et stort netværk og tror på potentialet i den her idé, så vi vil gerne bidrage til dens nyttiggørelse,” siger Kasper Birkeholm Munk, der er teamleder i Opfinderrådgivningen.

At gå investor-vejen krævede, at m02tion-teamet afgav ejerskab samt var villige til at sigte mod forbrugere og massemarkedet. Det førte til svære overvejelser omkring at afgive kontrollen til eventuelle investorer og gå med på forretningsmodeller, der gik benhårdt efter et stort og hurtigt marked, som var investorernes klare kommercielle interesse.

Der var også overvejelser om at prøve at afsætte algoritmen på licensaftale til eksisterende virksomheder. Men det endte med, at idehaverne valgte at beholde kontrollen over deres teknologi og udvikle teknologi og produkt selv

Læs hele artiklen.