Ny analyse: Behov for hjælp til pilotproduktioner

Mangel på de rette kompetencer og udstyr hæmmer konkret afprøvning af nye idéer til produkter hos danske virksomheder. Det viser en ny analyse fra Teknologisk Institut. Af de virksomheder, der arbejder med pilotproduktion af nye idéer, har en ud af fire oplevet at måtte opgive en udviklingsproces.

Nyudviklet standard til software med medicinsk anvendelse

Om kort tid udgives standarden IEC82304-1 ‘Health software part 1: General requirements for product safety’ i sin endelige udgave. Den fokuserer på sikkerhed, særligt for patienter, og dækker et ’hul’, der hidtil har været i standarderne.
,

Robotforskere fra Harvard og MIT i nyt samarbejde med Teknologisk Institut

Forskere fra MIT og Harvard i USA har sat sig for at undersøge børns åbenhed overfor interaktion med robotter. Det sker på baggrund af, at virksomheder, robotforskere og -designere i stigende grad udvikler og tester robotter til et stadigt yngre publikum.

Hurtig udvikling af høreapparater øger behovet for opdaterede standarder

Høreapparater har gennem årene udviklet sig fra simple analoge lydforstærkere til digitale multi-funktionelle medical devices med indbyggede trådløse funktioner. Standarderne skal følge med udviklingen, og det er et arbejde DELTA er en del af.

Industri 4.0: Jagten på enhjørningen

Den 4. industrielle revolution er startet. Sådan lød det fra Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs, da hun startede Industri 4.0 konferencen i Aarhus den 3. november

Ny stærk platform til udvikling af IoT-produkter

DELTA har store ambitioner med nyt ”Nordic IoT Centre”, der i de kommende år skal bringe langt flere produkter igennem den ofte snørklede vej fra den geniale idé til det færdige IoT-produkt. Det unikke ved det nye center er, at det samler aktører inden for IoT, så virksomhederne kun skal henvende sig et sted for at få hjælp til alle dele af udviklingsarbejdet.

Psykologi og data sikrer brugervenlige produkter

Hvordan sikrer man, at nyt medicinsk udstyr bliver anvendt efter hensigten? Og at legetøj har et design, der falder i børnenes smag? Det kan man få svar på i nyt testcenter hos FORCE Technology. Testfaciliteten kombinerer psykologi og digitale sensorteknologier og er en af de første af sin art.

Sådan kommer du i gang med energy harvesting

Med udbredelsen af flere og flere smarte produkter, intenet of things og wearable gadgets i mange afskygninger bliver behovet for skift og opladning af batteri kun større og større. Skidt for brugsoplevelsen og værre for miljøet. Derfor ser mange i retningen af batteriløse løsninger, hvor der høstes energi fra omgivelserne gennem lys, bevægelser, temperaturgradienter eller radiofrekvenser.

Store forretningsmuligheder med nyt ’intelligent øje’

Virksomheden Gooee har udviklet et smart sensorbaseret lyssystem, som automatisk regulerer LED-lampers lysstyrke, så de matcher lysindfald og kundeaktivitet i løbet af dagen. Lyskildesensoren, som er leveret af DELTA, kan indsamle et hav af data on-site og er spået en lys IoT-fremtid.

Er hamp Nordens bidrag til en bæredygtig modekultur?

Satsning på nordisk dyrket hamp til tekstilindustrien kan på længere sigt blive rentabelt og bæredygtigt. Det viser ny rapport fra Teknologisk Institut.