Teknologi og innovation kan hjælpe danske virksomheder med at nå FN's verdensmål

Alle snakker om, at teknologien er vejen til at nå FN’s 17 verdensmål og løse den presserende klimakrise. Men det kan være svært at forestille sig hvordan, det egentlig skal ske i praksis. For at give et indblik i teknologiens mange muligheder vil denne artikel gå i dybden med fire cases, der alle har teknologi og digitale løsninger som fællesnævner.

Bæredygtighed er nøglen til succes

Får virksomheder noget ud af en bæredygtig omstilling? Vil det påvirke kundens oplevelse negativt? Og hvordan kan gammelt brød bidrage til en grøn agenda? Trine Plambech, der er Intelligent Sustainability Manager hos Alexandra Instituttet, forklarer, hvorfor det kan betale sig for alle virksomheder at tage på en bæredygtig rejse.

TDC har fået ISO 14001-certifikat på sin miljøledelse

Bæredygtighed står højt på TDC’s agenda. Men hvordan styrer man miljøledelse i en stor virksomhed, med mange medarbejdere spredt over tusindvis af lokationer? Med hjælp fra FORCE Certifications fik TDC struktur på miljøledelsessystemet og papir på deres ISO 14001-certificering.

Filterbeton skal klare kampen mod regnvandet

Februar 2020 slog rekorden som den mest regnfulde februar måned registreret i Danmark nogensinde. Nedbør er en af de primære klimaudfordringer, som Danmark står overfor – og nedbørsmængden er både øget og intensiveret. Ifølge Teknologisk Institut, kan såkaldt filterbeton være en attraktiv løsning til klimasikring, særligt i byområder.

Udnævnelse som styrkeposition forpligter

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har for nylig udpeget bygge- og anlægsbranchen som en dansk styrkeposition. En vigtig udnævnelse, som får betydning for branchens mulighed for udvikling i de kommende år, lyder det fra Teknologisk Institut.

Jesma folder sin serviceforretning ud

Vejle-virksomheden Jesma Vejeteknik gik til Servitize.DK for at få hjælp til at udvikle sin serviceforretning. I samarbejde med en konsulent fra Servitize.DK har virksomheden designet fire nye servicekoncepter, der giver kunderne mulighed for at vælge det serviceniveau, de ønsker.

Skibe skal kunne sejle på metanol

Nyt projekt støttet af Energistyrelsen vil udvikle en eftermonteret løsning til eksisterende skibe, så de kan sejle fossilfrit på det alternative brændstof metanol.

Banebrydende opfindelse til brintproduktion

Nyt dansk forskningsprojekt har demonstreret, at man ved at gå fra naturgasopvarmede brændere i brintproduktionen til elopvarmning, kan spare 1% af den globale CO2-udledning.

Ny miljøteknologi kan mindske fødevarebranchens vandforbrug

I et nyt samarbejde med fiskemelsfabrik og vandsektoren skal Teknologisk Institut udvikle og teste ny metode til begrænsning af vandforbrug. Teknologien vil give store besparelser på vand og energi, mere miljøvenlig produktion og bedre udnyttelse af ressourceholdige reststrømme.

GTS: Giver virksomheder adgang til unikke testfaciliteter inden for materialeteknologi

Arbejder du med materialeløsninger, og er du interesseret i udviklingen af ny teknologi inden for området? Læs med om, hvilke testfaciliteter GTS-institutterne tilbyder på området.