Er mobilrobotten fremtidens lokalefremviser?

En af Alexandra Instituttets eksperter har gennem det seneste år arbejdet på at udvikle mobilrobotter. De sidste par måneder er brugt på at teste, hvordan den mobile robot tager sig ud som lokalefremviser for potentielle nye lejere i Symbions startup-miljø i København.

Når det gælder multimedieudstyr er det Europa mod verden

I EU spiller standarder en central rolle i dokumentationen for, at elektronikprodukter overholder EU’s krav. Men EU og resten af verden er ikke altid helt enige, hvilket standarden for multimedieudstyr er et godt eksempel på.

Bioteknologi adresserer FN’s verdensmål inden for Sundhed

En række af FN’s verdensmål inden for sundhedsområdet vil blive opfyldt ved hjælp af bioteknologi og en række understøttende teknologier. Bioneer er et af de GTS-institutter, der arbejder med disse teknologier, og som stiller sine faciliteter til rådighed for lægemiddel-industrien.

Ny app skal oversætte mellem døve og hørende

Arbejdsløsheden blandt døve er skyhøj. Kun 38% af de døve i den erhvervsaktive alder er i job ifølge en rapport fra Ankestyrelsen og Det Centrale Handicapråd. Det vil folkene bag en ny app ændre på med hjælp fra Alexandra Instituttet og støtte fra InnoBooster-ordningen.

Ny softwarerobot skal optimere vores drikkevandssystemer

Forbrugernes behov for vand ændrer sig over dagen og over året. Det gør det svært at forudsige forbruget og dermed at optimere drikkevandssystemerne. Vandselskaber efterspørger derfor nye teknologier, der kan bidrage til en mere bæredygtig vandproduktion. Måske er kunstig intelligens svaret? 

Optimeret butiksindretning med eye tracking

Et omfattende eye tracking studie for JACK & JONES har undersøgt, hvordan kunderne navigerer, hvad der fanger deres visuelle interesse og ikke mindst, hvad der ikke gør. Arbejdet resulterede i evidensbaseret rådgivning, som skal bruges i udviklingen af fremtidige butikskoncepter.

Hotelgæster nudges til kortere bade

Næste gang du er på hotel, bliver dit brusebad måske lidt kortere, end det plejer. Det er i hvert fald intentionen bag produktet ”Agurdio”, som skal nudge hotelgæster til et mere bæredygtigt brusebad. Formålet er at spare på det varme vand, reducere energiforbruget, CO2-udledningen og hotellets udgift til spildevandsafledning. 

Kan plastaffald omdannes til en råvare?

FORCE Technology har intensiveret sit arbejde med genanvendt plast igennem aktiviteten RessourceLab. Her kan virksomheder hente viden og indgå i samarbejde om udvikling af produkter, hvori der indgår genanvendt plast. Det har bl.a. været til glæde for Københavns kommune og Arla. 

Forskningsprojekt skal sikre fremtidens video- og lydkvalitet

Bang & Olufsen a/s, DTU og FORCE Technology står i front af et nyt fælles europæisk forskningsprojekt, der skal sikre forbrugerne bedre video- og lydkvalitet i fremtiden. RealVision projektet er støttet af EU og tæller udover de tre danske lyd- og video-aktører også internationale partnere.

Tilslut dig et elektrisk netværk!

Faglige netværk og klubber indenfor EMC, IoT, trådløse systemer, lydopfattelse og produktpålidelighed giver en stor og sikker fagbase. Her kan du møde fagkolleger og styrke din efteruddannelse - og endda mange gange om året. Sådan fungerer det i praksis.