Ultraaqua
,

Dansk teknologi giver svømmehaller uden klordampe

Den danske Cleantech virksomhed ULTRAAQUA står bag en teknologi til rensning af vand i svømmehaller, der bliver benyttet i både Danmark og i udlandet. Virksomheden har haft et tæt samarbejde med GTS-instituttet DHI.
,

5 råd til styring af innovationsprojekter

At arbejde med innovation kan til tider forekomme kaotisk, forvirrende og uhåndterbart. Og på grund af manglende strategiske overvejelser er det ofte mere eller mindre tilfældigt, om man opnår det ønskede resultat. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være.
,

Fusionen der styrker GTS-opgaven og dansk erhvervsliv

DELTA og FORCE Technology er fusioneret og skaber dermed Danmarks største GTS-institut. Med godt 1.600 medarbejdere og over 1,5 mia. kr. i omsætning er målet blandt andet at blive den centrale samarbejdspartner i Norden, når det handler om at digitalisere produktion, produkter og processer.
,

Kan radioteknologi åbne for nye muligheder for smarte produkter?

Virksomhed Sensohive leverer sensorløsninger til bl.a. gartnerier og restauranter, der har behov for at monitorere fugt og temperatur. Alexandra Instituttet er ved at teste, om det er muligt at erstatte virksomhedens nuværende radioløsning med den lovende radioteknologi LoRa.
,

IBIZ-projekt styrker butikslivet i Ringe

Faaborg-Midtfyn Kommune er med i IBIZ TechLabs forskningsprojekt, som sætter fokus på handelslivet i Ringe by. Via sensorer, der er strategisk opsat i gader og butikker, trackes kundernes færden i byen. Det giver anledning til nye spændende tiltag til at sætte gang i forretningslivet og gøre Ringe til en attraktiv by at handle i.

Ny analyse: Behov for hjælp til pilotproduktioner

Mangel på de rette kompetencer og udstyr hæmmer konkret afprøvning af nye idéer til produkter hos danske virksomheder. Det viser en ny analyse fra Teknologisk Institut. Af de virksomheder, der arbejder med pilotproduktion af nye idéer, har en ud af fire oplevet at måtte opgive en udviklingsproces.

Nyudviklet standard til software med medicinsk anvendelse

Om kort tid udgives standarden IEC82304-1 ‘Health software part 1: General requirements for product safety’ i sin endelige udgave. Den fokuserer på sikkerhed, særligt for patienter, og dækker et ’hul’, der hidtil har været i standarderne.
,

Robotforskere fra Harvard og MIT i nyt samarbejde med Teknologisk Institut

Forskere fra MIT og Harvard i USA har sat sig for at undersøge børns åbenhed overfor interaktion med robotter. Det sker på baggrund af, at virksomheder, robotforskere og -designere i stigende grad udvikler og tester robotter til et stadigt yngre publikum.

Hurtig udvikling af høreapparater øger behovet for opdaterede standarder

Høreapparater har gennem årene udviklet sig fra simple analoge lydforstærkere til digitale multi-funktionelle medical devices med indbyggede trådløse funktioner. Standarderne skal følge med udviklingen, og det er et arbejde DELTA er en del af.

Industri 4.0: Jagten på enhjørningen

Den 4. industrielle revolution er startet. Sådan lød det fra Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs, da hun startede Industri 4.0 konferencen i Aarhus den 3. november