batteriloes-elektronik

Sådan kommer du i gang med energy harvesting

Med udbredelsen af flere og flere smarte produkter, intenet of things og wearable gadgets i mange afskygninger bliver behovet for skift og opladning af batteri kun større og større. Skidt for brugsoplevelsen og værre for miljøet. Derfor ser mange i retningen af batteriløse løsninger, hvor der høstes energi fra omgivelserne gennem lys, bevægelser, temperaturgradienter eller radiofrekvenser.
case-gooee

Store forretningsmuligheder med nyt ’intelligent øje’

Virksomheden Gooee har udviklet et smart sensorbaseret lyssystem, som automatisk regulerer LED-lampers lysstyrke, så de matcher lysindfald og kundeaktivitet i løbet af dagen. Lyskildesensoren, som er leveret af DELTA, kan indsamle et hav af data on-site og er spået en lys IoT-fremtid.
hamp

Er hamp Nordens bidrag til en bæredygtig modekultur?

Satsning på nordisk dyrket hamp til tekstilindustrien kan på længere sigt blive rentabelt og bæredygtigt. Det viser ny rapport fra Teknologisk Institut.
Radioudstyrsdirektiv

Hvad er nyt i nyt Radioudstyrsdirektiv?

Det nye Radioudstyrsdirektiv ’RUD’ eller ’RED’ på engelsk, DIR 2014/53/EU, definerer, at alt udstyr, som tilsigtet udsender og/eller modtager radiobølger med henblik på radiokommunikation og/eller radiostedbestemmelse, defineres som et radioprodukt, der er omfattet af direktivet.
15 medlemmer med viden om den digitale udvikling og dansk erhvervsliv skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan Danmark og danske virksomheder får den digitale førertrøje på. Med i panelet sidder bl.a. Anne-Lise Høg Lejre, som er direktør for produktion på Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut: Fjern halvdelen af dine produkter

Virksomhederne kan forøge produktiviteten og indtjeningen ved at forenkle produktprogrammet med metoden Simplimize. Nyt center på Teknologisk Institut vil samle viden, uddannelse og rådgivning til erhvervslivet.
gulv

Interaktivt gulv med eksportpotentiale

Historien om det interaktive gulv ”WizeFloor” hører til den klassiske fortælling om et forskningsprojekt, der langsomt bliver modnet og testet i samarbejde med brugerne og ender som et produkt med internationalt potentiale på markedet for undervisningsteknologi.
cykel-2

FORCE Technology optimerer OL-atleters udstyr

Team Danmark har brugt FORCE Technologys faciliteter til at teste vindmodstanden for banecykling, samt vind og vandmodstanden for robåde og kajakker. Testene er brugt til at optimere atleternes udstyr og tøj, og bidrager dermed til at give atleterne de bedste forudsætninger for at vinde medaljer ved OL.
ernit

Sparegrisen er blevet digital

Når man bliver far opstår nye spørgsmål, men det er ikke altid, at det fører til nye produktideer. Men det gjorde det, da tre venner en nytårsaften for tre år siden gik i gang med at diskutere: Har det kontantløse samfund gjort den gammeldags sparegris overflødig? Og hvordan skal børn så lære at spare op?
vin

Nyt gastronomisk alternativ til vin

Teknologisk Institut og Rynkeby knækkede i fællesskab smagskoden ved udvikling af nyt gastronomisk alternativ til vin.
Innovation
,

Skal vi snart sætte gang i innovation uden for de store byer?

Virksomheder uden for de store byer halter efter virksomheder i de store byer, når det handler om innovation og udvikling. Spørgsmålet er, hvad der skal til før virksomheder uden for de store byer griber nye teknologiske muligheder til at skabe innovation og vækst.